Jacare vystoupí na konci ledna v hlavním taháku

Nebyl to zrovna nejideálnější start po podpisu nové osmizápasové smlouvy s UFC, ale Ronaldo „Jacare“ Souza je připraven odstartovat příští rok v mnohem lepším duchu.

Největší otázkou bylo, kdy a kde se jeho další zápas odehraje. Proti komu se ani tak moc neřešilo, protože odveta Ronaldo Souza vs. Derek Brunson z roku 2012 byla něco, na čem se oba bojovníci shodli. Zatímco Jacare chtěl pochopitelně bojovat v rodné Brazílii, nejvíce se mluvilo o datu 27. ledna, kdy se představí galavečer UFC on FOX 27 – tedy na pomyslném žebříčku důležitější akce než Fight Night na Fox Sports 1.

Přestože prezident UFC, Dana White, potvrdil tento souboj na konferenci, jejíž zápisky jste si mohli na našem webu přečíst dnes ráno, neuvedl ani místo, ani datum. Oproti tomu Derek Brunson byl aktivnější a pro ESPN potvrdil, že se zápas uskuteční na UFC on FOX 27 v Charlotte – tedy ve městě, které je vzdálené pouhé čtyři hodiny od Brunsonova rodiště ve Wilmingtonu, Severní Karolíně.

„Podepsal jsem kontrakt a jsem si jistý, že Jacare ho taky podepsal. Očekávám, že to UFC oznámí už brzy. Myslím si, že Jacare se to snaží trochu uhrát na Brazílii, což je vtipné, protože já jsem ho ani na svém radaru neměl. Chtěl jsem někoho, kdo mě dovede k titulovému boji. Ale když o tom tak přemýšlím, vítězství v 1. kole nad Jacarem, který je považovaný za jednoho z nejlepších bojovníků na planetě, mi ten titulový zápas přinese.“

Všechno hraje do karet spíše Brunsonovi, který se v posledních zápasech objevoval všude možně, jenom ne ve Spojených státech. Ve třech případech ze čtyř posledních utkání navštívil Austrálii, Nový Zéland či Brazílii. Motivací je současně i pomsta za porážku, která se urodila již v roce 2012 pod záštitou Strikeforce. Jacaré Souza tehdy vyhrál za pouhých 41 vteřin na KO.

„Tehdy jsem byl mladou nadějí. Strikeforce mi dovolil vzít zápas na poslední chvíli v jiné organizaci a tam mě okradli porážkou s Kendallem Grovem na split decision. Ten zápas jsem snadno vyhrál. Měl jsem bilanci 9:0 a oni mě okradli. Vrátil jsem se zpátky do Strikeforce a dali mě hned proti Jacaremu. Pořád mě štvala ta porážka. Začal jsem hodně agresivně a on mě dostal. Uhnul hlavou, zavřel oči a vyslal tam úder. Já jsem si do něj přímo naběhl bradou. Musel jsem se s tím vyrovnávat několik let. Strašně dlouho mě to štvalo.“

Souza ještě v letošním roce hovořil s nejistotou o své budoucnosti v UFC. Nakonec ale podepsal novou smlouvu předtím, než v dubnu dostal nařezáno od Roberta Whittakera ve druhém kole. Nový kontrakt je ale platný a Jacare by spíše rád navázal na dva výkony večera, které předvedl proti Timu Boetschovi (kimura v 1. kole) a Vitoru Belfortovi (TKO v 1. kole).

Derek Brunson nedávno zastavil návrat jiného legendárního Brazilce, Lyota Machidy, který si po dvou letech absence přišel pro výprask a knockout. Bylo to jedno z dalších větších jmen, která si Brunson připsal na své konto a rád by získal skalp dalšího známějšího borce.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here