Javier Mendez: Khabib nikdy neprohraje

Khabib Nurmagomedov je členem legendárního gymu American Kickboxing Academy. Mezi jeho tréninkové partnery patří například Daniel Cormier či Luke Rockhold. AKA vychovalo několik šampiónů a trenér Javier Mendez věří, že Khabib v nadcházejícím duelu porazí Conora McGregora.

Populární coach Javier Mendez jednoznačně uznal, že McGregor je výrazně lepší striker, avšak nemůže počítat, že souboj vyhraje. Nurmagomedov je tak fyzicky a psychicky silný, že stěží někdy prohraje jediný zápas.

„Jsem plně přesvědčen o Khabibových silných stránkách. Je neskutečně psychicky odolný. Opravdu si myslím, že nikdy nepohraje. Vždy najde způsob jak vyhrát a udělá pro to vše. Pokaždé našel cestu k vítězství a teď tomu nebude jinak“.

Mendez potvrdil, že vymyslí na Conora speciální taktiku, která bude úspěšná.

„Je to jen o mně a Khabibovi. Postupujeme dle taktiky, kterou jsem sestavil. Většinu taktické přípravy dělám já. Pouze na zápasy Daniela Cormiera mi pomáhá Bob Cook. Jinak je všechno na mně. Ostatní trenéři odvádějí skvělou práci, ale zápasový gameplan vymýšlím já“.

Dubnový incident ještě zvýšil nenávist mezi oběma bojovníky, avšak Mendeze to opět utvrdilo o Khabibově mentální síle, neboť udržuje své emoce pod kontrolou.

„Nemusím se o Khabibův psychický stav vůbec zajímat. Je tak mentálně silný, že nebude žádný problém. McGregor bude zkoušet své triky, ale já věřím, že Khabiba nerozhodí. Conor je mistr v psychické hře. Trénuje svou fyzickou i mentální hru. Bude to náročný souboj i po psychické stránce. Jak v kleci, tak mimo ní. Oba budou chtít využít svých největší zbraní a získat v zápase výhodu“.

Historický duel se rychle blíží. Obě strany si jsou vědomi předností soupeře a hledají způsob, jak je překonat. Dokonalý wrestling a obrovská síla proti nejlepšímu pohybu a strikingu napříč UFC. Odpověď zjistíme již 6. října.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here