Joanna Jedrzejczyk: „Pokud zvítězím, stanu se GOAT ženského MMA“

Spousta bojovnic není nadšená z titulové šance pro polskou hvězdu. Joanna stížnosti chápe, avšak sama tvrdí, že si duel s Valentinou Shevchenko bez pochyby zaslouží.

Bývalá šampionka slámové divize přestoupí o váhu výš a v sobotu se pokusí získat další pás UFC. Její soupeřka je v zápase velkou favoritkou. Dokázala Joannu porazit v kickboxu a především má větší zkušenosti s váhou 125 liber. Jedrzecjzyk strávila celou kariéru ve slámové divizi (115 liber) a je otázka, jak se vypořádá s váhovým nárůstem.

Titulový souboj kritizuje spousta bojovnic. Liz Carmouche či Jessica Eye na sociálních sítích vyjádřily zklamání, že duel připadl právě Joanně. Polská hvězda tvrdí, že komentáře její myšlení neovlivní a je plně soustředěna stát se první ženou, která získala pás UFC ve dvou váhových kategoriích.

„Není o čem. Po mém sobotním vítězství dokážu, že jsem GOAT ženského MMA.“

„Upřímně mi to je trošku líto. Když se dostanete do UFC, spousta zápasnic si řekne, že jsem dosáhla svého cíle a jsou spokojené. Je to blbost. Ta pravá dřina tím teprve začíná. Musíte se pustit do tvrdé práce. Není to jen o tom, být skvělý sportovec, ale ukázat pravý charakter. UFC chce vidět můj souboj s Valentinou. Chtěli, abych byla vyzývatelkou, tak do toho jdeme. Zasloužím si to! Tvrdá práce mě dostala tam, kde jsem.

Pokud v sobotu Joanna zvítězí, má v plánu svůj nový pás obhajovat. Na tiskové konferenci sice řekla, že se v roce 2019 vrátí do slámové váhy, ale obhájit pás ve 125 librách je další velkou výzvou.

„Byla jsem šampion téměř tři roky a vždy jsem obhajovala. Jsem opravdu aktivní, takže není šance, že bych soupeřky nechala čekat dlouhé měsíce. Můžu bojovat klidně i další týden, kdekoliv a kdykoliv. Je mi to jedno.“

Jedrzecjzyk patří mezi legendy ženského MMA. Posunula tento sport na další úroveň a řadí se po bok Rondy Rousey či Chris Cyborg.

„Jsme sice každá jiná, ale všechny jsme pro tento sport udělaly hrozně moc. Máme různá poslání, různé cesty, ale všechny si zasloužíme velký respekt.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here