Jon Jones poprvé promluvil o pozitivních testech

Jon Jones poprvé od potvrzení pozitivního B testu promluvil, tedy spíše napsal. Moc sdílní teda nebyl, ale aspoň známe jeho pohled a stanovisko.

Když se před fanoušky MMA řekne jméno Jon Jones, naprostá většina z nich si představí nejmladšího šampióna historie UFC, talent a jednoho z nejlepších bojovníků vůbec. Na druhé strany ale taky někoho, kdo byl několikrát pozitivně testován na zakázané látky nebo někoho, kdo autem narazil do těhotné ženy a od nehody ujel.

V této době zažívá další drama a ne zrovna nejlepší životní období poté, co se pozitivně potvrdil i B test odebíraný po vážení, večer před UFC 214. Výsledek zápasu byl anulován a titul putoval zpět k Danielu Cormierovi.

Tak trochu se scénář opakoval. Cormier měl být Jonosovým uvítacím bojovníkem už na UFC 200, tehdy k zápasu ale vůbec nedošlo. Dva dny před jejich zápasem byl Jon pozitivně testován na látky clomiphene a letrozole. Jones tenhle incident světlil pilulkami na podporu jeho mužnosti.

A jak zareagoval tentokrát? Bylo to na Twitteru poté, co ho jeden z fanoušků vyzval, aby řekl pravdu a důvod.

„Kámo, pravda je, že bych steroidy nikdy nebral. Přísahám na mé děti a boha.“

Od Jona se momentálně očekává podání odvolání v naději vyhnout se maximálnímu trestu zákazu činnosti čtyř let.

Celá situace je o to smutnější, že jsme přišli o jednoho z nejlepších bojovníků v nejlepších letech. Jeho kariéra už byla tak předchozími incidenty dost zbrzděná a tentokrát to vypadá na o hodně delší pauzu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here