Junior dos Santos vyřazen z UFC 215 kvůli potencionálnímu porušení pravidel USADA

Francis Ngannou je oficiálně bez soupeře pro UFC 215.

Bývalý šampión těžké váhy Junior dos Santos je ‚out‘ z UFC 215 poté, co byl označen americkou anti-dopingovou agenturou (USADA) za možné porušení pravidel.

Ano čtete dobře. Zatím je to jen neoficiální přestupek. Test byl proveden 10. srpna a jeho oficiální výsledek je stále ještě neznámý. Byl pouze pozitivní na látku, která se můžu používat jako maskování pro opravdový doping.

Veterán dos Santos držel titul těžké váhy v letech 2011-12, kde ho vyhrál a stejně i následně prohrál s Cainem Velasquezem. Momentálně není v té nejlepší formě. Prohrál 2 ze 4 jeho posledních zápasů. Naposledy titulový zápas se současným šampiónem Stipe Miocicem na UFC 211.

UFC právě v těchto chvílích usilovně pracuje a shání náhradu pro Ngannou na UFC 215. Ale najděte někoho adekvátního, který nastoupí proti predátorovi s plným tréninkovým kempem z UFC performance institute.

Vyjádření manažera dos Santose:

“Stále se snažíme porozumět výsledkům testu, abychom mohli zjistit a vyšetřit co se vlastně stalo. To, co víme určitě je, že JDS nikdy nebral žádné látky (drogy) na podporu výkonnosti (známé jako PED) či jiné zakázané látky. JDS vždy podporoval USADU a byl pro ‚čistotu‘ sportu.“

Právě teď čekají na druhý test, který by měl ověřit nebo vyvrátit správnost toho prvního. Podle prvních výsledků se jedná a nalezenou substanci zvanou ‚Hydrochlorothiazide“. To je diuretikum, které se používá jako maskovací látka dopingu.

Francis Ngannou nedšením zrovna nehýří a není se čemu divit. Výhra v jeho tradičním velkolepém stylu proti soupeři jako JDS, mu totiž klidně mohla dohodit příští šanci o titul.

 

“Jsem hoodně rozzlobený. Skoro hotový s mým tréninkovým kempem a oni mi právě oznámí, že můj soupeř je out.“

O situaci budeme ještě informovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here