Kalifornská atletická komise podniká první kroky proti shazování váhy. Bellator se připojuje

Kalifornská atletická komise vystupuje proti neustále opakujícímu se problému se shazováním váhy.

Turnaj Bellator 192 má pro své bojovníky speciální dodatek. Bellator se společně s kalifornskou atletickou komisí pouští do boje proti nesmyslnému a extrémnímu shazování váhy, jež poslední dobou ohrožuje nejdůležitější věc bojovníků – zdraví.

Systém je následující. Po oficiálním vážení a splnění limitu, dostanou bojovníci klasický den oddychu, kdy většinou doplňují vše, o co přišli.

Změna přichází až v den zápasu.

Jakmile se dostaví do arény, budou všichni preventivně znova zváženi. Aktuální váha se nebude nijak zveřejňovat ani nemusí splňovat nějaký limit, ALE pokud někdo z nich bude vážit o 10% víc, než kolik měl na onom oficiálním vážení den před zápasem, dostane pomyslný ‚černý puntík‘ a v budoucnu už by nemusel dostat povolení v jeho váhové kategorii dál bojovat a musel by jít o váhu výš.

Vezměme si to podle příkladu.

Nejmenovaný bojovník ‚KN‘ přijde v pátek ráno na vážení, kde splní požadovaný limit 70kg (155lb). Spokojeně si tedy půjde do hotelové restaurace na vyhlášené tiramisu a další delikatesy. V den zápasu, po příjezdu do arény, si bude muset pod dohledem komise stoupnout na váhu. Pakliže bude mít víc, než 77kg (170lb), tak sice může normálně bojovat, ale příště už by mu v této váhovce zápas nemuseli dovolit.

Toto nové pravidlo je zatím platné pouze na území Kalifornie, třeba se ale dočkáme i jeho rozšíření. Záleží, jak se to uchytí v praxi. Každopádně lepší, než nic.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here