Kelvin Gastelum má jasno. Příští krok? Titulový zápas ve střední váze.

Vítěz sedmnácté série The Ultimate  Fightera má za sebou pravděpodobně ten největší zápas své kariéry. Na nepřátelské půdě v Brazílii se mu povedlo porazit Jacare Souzu. Zápas to nebyl ale vůbec lehký a v prvním kole se pomalu zdálo, že to Kelvin nezvládne. V kole druhém však jakoby se probral a začal značně vyšťaveného Jacareho neustále pronásledovat. Vítězstvím nad nebezpečným Souzou si vylepšil skóre ve střední váze na 4-1 (vč. vítězství nad Belfortem které bylo kvůli marihuaně anulováno). Jeho vitrínu skalpů v „osmdesátčtyřce“ tak zdobí jména jako Souza, Bisping, Belfort nebo Tim Kennedy.

To je hodně slušná sbírka a vzhledem k situaci na špici střední váhy momentálně není adekvátnější možnost pro příštího titulového vyzyvatele než právě houževnatý Gastelum. Stejného názoru je ostatně i on sám.

„Určitě bych měl být příštím titulovým vyzyvatelem. Nemyslím, že bych teď přijal jiný zápas než ten o titul. Jsem nejaktivnější střední váha. Všichni bojovníci, které jsem porazil, byli v TOP 10 nebo bývalí šampióni. Cítím, že si to zasloužím.“

Chvíli si ale bude muset ještě počkat. V současné době je totiž naplánovaná odveze mezi šampionem Whittakerem a Romerem, kteří se utkají příští měsíc na číslovaném PPV UFC 225. Pokud by se z jakýchkoliv důvodů měl zápas nějak odložit, Gastelum i tak hodlá čekat.

„Já si to prostě zasloužím. Dám se do ústraní a budu čekat.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here