Původně se zdálo, že pouze Khabib Nurmagomedov bude čelit řízení před Nevadskou státní sportovní komisí (NSAC) ohledně svého případného postihu, zákazu činnosti a odebrání titulu. Nakonec se ale vyšetřování incidentu bude týkat i Conora McGregora.

Vedoucí komise Anthony Marnell potvrdil, že hned po zápase neměli k dispozici obrazový materiál, který by z nekalé činnosti usvědčil i Conora McGregora, ale od neděle byla na internetu hromada nových videí, která poukazovala i na druhou stranu. To je důvod, proč Khabibova výplata ve výši 2 milionů byla pozastavena, ale Conorova ve výši 3 milionů ne. U šampiona totiž očekávala ihned, že podá formální stížnost, neboť měla k dispozici dostatek materiálu, kdežto u Conora nikoliv.

„Existuje mnoho obvinění, která mohou být vznesena proti divákovi, který přeskočil bariéru, prošel sekcí komise a v Octagonu třikrát napadl bojovníka. S tím mám obrovský problém. To se nemůže stávat. Na tohoto pána se budeme hodně zaměřovat. Víme přesně, kdo to je a kde se nachází. Musím nechat nejvyššího státního zástupce rozhodnout, zda je toto neoprávněný vstup nebo výtržnictví. Byl to závažný čin a zasluhuje závažný důsledek.“

Vedoucí komise očekává, že od státního zástupce obdrží návrh na udělení pokuty a odebrání titulu Khabibu Nurmagomedovovi. Disciplinární řízení ale neproběhne dříve než na konci listopadu.

„Toto je závažný problém, není to nic snadného. Není to jako kdyby si dva lidi rozbili ciferníky v hotelovém lobby ve stejný týden, jako se koná zápas. Tohle bylo při večeru daného utkání. DŮsledky musí odpovídat činům.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here