Dnešní doba přeje velkým zápasům a dokonce i bojovníkům za zenitem. Chuck Liddell a Tito Ortiz se již několik měsíců vyjadřovali k tomu, že by měli zájem o dokončení trilogie mezi sebou. Chvíli se hovořilo, že se jim to podaří domluvit v Bellatoru, ale nakonec je to úplně jinak.

Šéf Golden Boy Promotions a bývalý vynikající boxer, Oscar De La Hoya, potvrdil podpis kontraktu s Liddellem i Ortizem a jejich zápas proběhne na konci roku v rámci pay-per-view.

„Tohle bude obrovský zápas pro sportovní fanoušky na celém světě. Ortiz a Liddell patří mezi nejznámější bojovníky v historii MMA. Jsou legendami svého sportu. Každý si pamatuje, jak jejich rivalita pomohla dostat tento sport na mapu. Jsme nadšení, že můžeme poskytnout této historické rivalitě platformu pro její poslední kapitolu.“

Přestože byla na začátku řeč o trilogii, není to tak úplně pravda, neboť Chuck Liddell v obou předchozích případech porazil Ortize před limitem na TKO. Symbolické na tom je, že Liddell si oběma zápasy orazítkoval svoji vítěznou šňůru sedmi utkání a slavné období okořeněné vládou v polotěžké divizi.

Zápas a celý galavečer bude propagován podobným způsobem, jako se to dělá s boxerskými akcemi. V dnešní době to u MMA není úplně obvyklé a bude zajímavé sledovat, jak se De La Hoyovi a spol. tento formát podaří.

Určitě bude neméně zajímavé se dívat, jak se bude již 48letému Liddellovi dařit v kleci, kde nestál více než 8 let. Liddell patří do Síně slávy UFC, kde svou kariéru začal i skončil.

Tito Ortiz je o pět let mladší a svůj velký průlom měl ještě před Liddellem, a to v letech 2000 a 2001, kdy byl šampion stejné váhové kategorie, jakou poté ovládl Liddell. Oproti svému soupeři a rivalovi ovšem v posledních osmi letech zápasil osmkrát a naposledy porazil Chaela Sonnena na Bellatoru 170. Ortiz tedy je oproti Liddellovi alespoň v nějakém zápasovém tempu a mohl by tak poprvé za svoji kariéru zažít proti němu vítězství.

Ortiz se nedávno vyjádřil, že toto utkání by mohlo zaznamenat až půl milionu zakoupených přenosů (PPV buys). Po vzoru Mayweather-McGregor se zvažuje i propagační turné. Podaří se jim zaujmout v dnešní době fanoušky MMA?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here