Má toho za sebou už hodně, dělá rozhodčího 19 let, ale v poslední době to schytával ze všech stran. Mario Yamasaki se stal zakázaným tématem pro UFC a Danu Whitea po sérii kontroverzních rozhodnutích.

Vše vyvrcholilo tím, že na únorové Fight Night nezastavil zápas mezi Shevchenko a Cachoeirou, přestože druhá jmenovaná inkasovala několik desítek úderů bez aktivní obrany. Yamasaki nejprve obhajoval své rozhodnutí nechat zápas pokračovat tím, že chtěl Priscile umožnit být bojovnicí a setrvat v utkání déle. Teď toho ovšem lituje a zpětně říká, že souboj měl ukončit dříve.

To je ovšem minulost a Yamasaki by rád opět dělal rozhodčího pro akce UFC. A proto se rozhodl, že navštíví seminář pro rozhodčí, který v rámci červencového International Fight Weeku pořádá „Big“ John McCarthy, který se momentálně živí jako spolukomentátor v Bellatoru.

„Zjistí, že se snažím být tím nejlepším, jakým v daný okamžik můžu být. Nejsem arogantní, abych říkal, že už to dělám 19 let a nemůžu se už nic naučit.“

McCarthy potvrdil Yamasakiho zájem navštívit tento kurz, nicméně nebude mu dělat žádné úlevy jenom kvůli známostem. Mario bude muset kurzem projít a pokusit se získat certifikát jako každý jiný. Pro brazilského rozhodčího s japonskými kořeny je absolvování tohoto kurzu dobrou motivací pro jeho vlastní Yamasaki Academy, do které by rád přinesl některé nové podněty, získané právě z tohoto červencového semináře.

„John je pro mě mentor. Je tu se mnou od mého začátku. Vždycky mi pomáhal. Nikdy neuškodí se naučit víc a naslouchat.

Pokud spočítáte za těch 19 let, co dělám rozhodčího, kolik jsem udělal kontroverzních rozhodnutí? Čtyři? Pět? Lidé ale vždycky vidí jenom chyby. S tím nic neudělám. Musím se soustředit a snažit se nedělat unáhlená nebo naopak pozdní rozhodnutí. Musím se přeprogramovat a dělat svoji práci.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here