Aktuální šampion pérové váhy, Max Holloway, se stále zotavuje ze zraněného kotníku, ale už vyhlíží do blízké budoucnosti, ve které vidí svůj návrat do klece.

Pro Hollowaye bylo těžké odřeknout zápas proti Frankiemu Edgarovi ze zdravotních důvodů, protože se mu nikdy nic podobného nepřihodilo. Mezitím proběhla akce UFC 222 a všechno se změnilo. Teď není hlavním vyzyvatelem Edgar, ale nový objev jménem Brian Ortega.

„Ortega je neporažený z nějakého důvodu. Je dobrý, má ve své bilanci knockouty. Myslel jsem si, že pokud ukončí Edgara, bude to na submisi, protože má v tomto ohledu velké dovednosti, je skvělý na zemi. Myslel jsem si najisto, že to bude, když už, tak submise. Ale on si to udělal po svém.“

Největší otázkou však je, kdy a kde se Ortega vs. Holloway odehraje. Šampion by si přál, aby titulový zápas proběhl na Havaji, kde chce UFC uspořádat svoji první akci v historii, jenomže jednání mezi společností a tamním úřadem byla pozastavena kvůli neschopnosti se domluvit na finančních podmínkách.

Holloway by chtěl UFC 227 na Havaji, což by připadalo na srpen. Pokud nedojde k dohodě, pak je jeho cílem se vrátit už na UFC 226. Jenomže stále zůstává otázka, jak je na tom po zdravotní stránce.

„Doktoři, fyzioterapeuti, trenéři – všichni se teď na to soustředíme. Oni se snaží o návrat v červenci nebo v srpnu. Jediné, co já můžu dělat, je zůstat pozitivní a trénovat. Nemůžu se dočkat. Nemůžu se dočkat toho nástupu. Je to šílená zkušenost se zranit takhle vážně – nikomu bych to nepřál.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here