Měl by být side kick na koleno zakázaný? Stephen Thompson s tím souhlasí

Wonderboy se dvakrát dostal k titulové šanci – dvakrát odešel poražen. Svou další porážku utrpěl na UFC Liverpool. Po kontroverzním výsledku prohrál s domácím Darrenem Tillem, který nenavážil a navíc Thompsona v zápase zranil. Americký bojovník se v rozhovoru vyjádřil, co se mu v zápase nepovedlo a jaké zranění si ze souboje odnesl.

„Konečně jsme si sedli s mými trenéry a zápas si pustili. Víte, jedna věc mě v zápase opravdu zpomalila. Byl to jeho side kick na mé koleno. Trefil mě přímo na koleno v prvním nebo druhém kole. Určitě to bylo ve druhém, už si to moc nepamatuji. Slyšel jsem nějaké prasknutí a musel jsem zpomalit, takže bylo těžké držet se taktiky, kterou jsme před zápasem stanovili. Také jsem se bál, že pokud mě znovu trefí, zápas skončí. Nejen zápas, ale celá má kariéra. Bylo by zbytečné nechat si úplně zničit křížový vaz v koleni. Ale po shlédnutí zápasu vždy najdete něco, co se dá zlepšit“.

Darren Till tvrdým side kickem v úvodu zápasu poranil Thompsonovi křížový vaz v koleni a Wonderboy je tak mimo hru až na osm týdnů.

„Poranil jsem si v souboji s Tillem křížový vaz v koleni. Naštěstí nic dalšího není poškozeno. Operace není zapotřebí, ale musím si dát nejméně osm týdnů pauzu.“.

Novinář Chris Taylor vyjádřil znechucení z Thompsonova zranění. Kop na koleno je nebezpečný a měl by být v pravidlech MMA zakázaný. Neporažený kickboxer Thompson s takovou myšlenkou jednoznačně souhlasí.

„Ano, cítím to stejně chlape! Upřímně si myslím, že by tato technika měla být zakázána. Mohlo mi to ukončit kariéru. Robert Whittaker musel po souboji s Romerem na operaci. Je to opravdu velmi nebezpečná technika. Bojovníci často tento kop používají. Jorge Masvidal v našem souboji tento kop také používal. Ale ne proto, aby mě zranil, ale aby si udržel vzdálenost. Když jsem byl v kleci s Tillem, on se snažil mě zranit. Vypadalo to, že chce všechnu sílu použít na moje koleno. Tak jsem to cítil. Chtěl mě opravdu zranit. Myslím, že to od něj nebylo pěkné a mělo by to být zakázané.“

Já osobně s Thompsonem souhlasím. Něco jiného je low kick na zpomalení soupeře a sice kick, který může ošklivě zranit. Zápasníci kop na koleno užívají stále více a pokud budou zranění přibývat, možná se dočkáme změny pravidel.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here