Nový přírůstek a dá se říct, i klenot organizace OKTAGON MMA, o víkendu úspěšně zvládl svůj debut. Po druhém kole (ukončeno týmem Buligy) se mu podařilo porazit nebezpečného Ukrajince a místního combat sambo šampióna Nikitu Buligu a svým vítězstvím splnil všechna očekávání.

Miloš „Melou“ Petrášek (10-3) je jedním z členů Reinders MMA, kteří se do Ostravy vydali opravdu v hojném počtu (5) a až na Honzu Malacha se všem podařilo zvítězit, což je samozřejmě skvělá vizitka.

„Jsem rád, že jsem se svým týmem dokázal zvítězit.“

Hodně otazníků vyvolalo samotné ukončení -vlastně neukončení- zápasu rozhodčím, byť se zdálo, že Buliga už se dobrých 45 sekund nebrání a jen mává rukama. Podobně to viděl i Petrášek, ale jakožto bojovník v zápase nemůže přestat do doby, než skončí kolo nebo ho neodtrhne rozhodčí.

„Těžko říct. Ještě v kleci jsem malinko vyjel na Vencu (Václav Přibyl, rozhodčí) s tím, proč to už neukončil a on mi řekl, že to nebylo na ukončení. Jak jsem pak ale říkal, tohle je hrozně těžká práce a proto se v zápasech snažím ukončovat před limitem, aby to někdo nemusel posuzovat za mě.“

Zápas by se dal shrnout anglickým spojením „blood-bath“ neboli krvavá lázeň. V kleci totiž po zápase nekrvácel jen Buliga, ale i Petrášek, který dokonce v útrobách arény podstoupil menší zákrok a kromě vítězství a výplaty si tak odnesl i pár stehů na čele. Fanoušci se ale bát nemusí a na Miloše se pravděpodobně můžou těšit už v létě v Praze.

„Byl to klasicky cut na čele, nic na co bych umřel. Týden bez tréninku a pak zase makám. Zápas bych chtěl mít v červenci na Štvanici.“

Po zápase Miloš prohlásil, že je „Novým šerifem ve městě“. Hodlá snad převzít celou divizi polotěžké váhy do vlastních rukou?

„ Polotěžká váha má svého šerifa a všichni vědí, že i bez titulu je to Attila Végh. Já jsem každopádně tady a musí se mnou počítat. Ale neznamená to, že hned musím zápasit s Attilou nebo Iljou. Moc si vážím toho, že se tam (OFA a SFG) můžu jezdit připravovat a nerad bych o to přišel kvůli jednomu zápasu. Navíc je mám rád a nechtěl bych jim ublížit, klukům jedním ušatým,“ vtipkuje smějící se Petrášek.“

Polotěžká váha má další zajímavé jméno a začíná se plnit. Tohle byl samozřejmě tvůj první zápas v OKTAGONU, kde si titul musí bojovníci zasloužit. Padlo už o tom s promotéry slovo?

„Něco jsme řešili, já mám ale každopádně teď takový svůj cíl -> posunout se ve světovém žebříčku do elitní 100.“

Kolem příštího soupeře Petrášek sice mlžil, ale nějaké jméno už v hlavě má a třeba ho dostane už v Praze na Štvanici.

„Tohle nechávám na svém trenérovi. Mám vyhlídnutého jednoho bojovníka ze zahraničí, ale víc k tomu nechci říkat.“

No a samozřejmě vyvrcholení OKTAGON MMA  pro rok 2018, 17. 11. v O2 aréně, což bude asi snem každého bojovníka. Výjimkou není ani Petrášek, kterého ten galavečer prý ale potřebuje.

„Ta startovka bude chtít, abych se tam dostal,“ směje se.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here