MMA LETEM SVĚTEM… 5.

V neděli ve 4h ráno nás čeká další turnaj UFC. Původně UFC 196 se změnilo na UFC Fight Night, když vypadnul komplet hlavní zápas o titul šampióna těžké váhy Werdum vs Velasquez

Hlavní karta má nyní 6 zápasů a uvidíme skutečný váhový mix, neb se představí borci ze 4 různých váhových kategorií. Hlavní zápas obstará Hendricks, který se touží po problémech s váhou, kdy nenastoupil T. Woodlymu vrátit zpátky na vlnu, která by jej měla dovézt k další titulové šanci.
Proti Thompsonovi je favorit, ale „karaťák“ má bilanci 11-1 a i on má co ukázat a to hlavně v postoji. Zkrátka byť chybí hlavní hvězdy bude turnaj jistě zajímavý a vyplatí se jej sledovat.

UFC 196 se přesunolo na 5.března. Hlavní zápas RDA vs. Conor Mcgregor. Mcgregor na tiskovce tvrdě kritizoval UFC a PR oddělení a doslova řekl, že toho kdo udělal plakát na kterém není Conor s pásem si podá.
Strhla se velká mela a rozumní lidé museli uznat, že měl pravdu. Navíc historie již má precedens, když BJ Penn zkoušel ukořistit také pásy druhé váhy v zápase s GSP a tehdy UFC promovalo oba borce s pásem, byť Penn stejně jako Conor svůj pás z nižší váhy ztratit nemohl.

Sage Northcutt poskytnul ani ne 48 hodin po své prohře rozhovor ve kterém jsme se dozvěděli, že byl při svém zápase nemocen tak, že téměř nemohl dýchat a že ani několik druhů antibiotik nezabralo. Navíc přesun o váhu výš mu vůbec neseděl. V tomto případě se velmi kál i Dana White, který řekl, že jej neměl do zápasu pustit, neb o nemoci věděl. Sage zůstal i přes mnoho hejtů pozitivní a ajk by také ne. Reakce od ostatních zápasníků řekněme „střední“ úrovně byly skutečně až nenávistné, ale na druhou stranu spousta skutečných šampiónů jej podpořila v čele s R.D.Anjosem, B.Hendersonem, Cerronem a dalšími.

Cowboy Cerrone má v hlavním zápase turnaje, který se odehraje 21.2. nového soupeře. T. Means byl pozitivně testován a byť se okamžitě brání, tak byl ze zápasu stažen a jeho náhradník byl znám během pár hodin. Je jím Ch. Oliveira, který má jednak stejnou přezdívku „Cowboy“ a také bilanci 3-0 z posledních zápasů v UFC.

BELLATOR má za sebou úspěšný týden. Nejprve vylovil z vod volných agentů bývalého šampióna Bensna Hendersna, který má jít zápas rovnou o titul, ale neví se zatím v jaké váze (70,77kg) a následně podepsal veterána Sergeie Kharitonova, který má velkou minulost v asii a především japonsku, kam Bellator poměrně výrazně směřuje. Navíc chce Bellator rozjet vlastní sérii stand up turnajů a oba borci by chtěli ve stand up zápasit.

WSOF o víkendu podniká další výlet mimo USA a ve své mezinárodní edici nabízí turnaj v Tokyu. Ten je pro nás zajímavý především startem Miroslava Štrbáka, který je stále držitelem titulu GCF. Miro bude měřit síly s domácí legendou.
Jeho soupeřem bude 41 letý veterán Akihiro Gono, který má bilanci 34-19-8. Bojovník jenž je veteránem Pancrase, Shooto, Pride a UFC. Začínal již v roce 1994 a na své pažbě má zářezy jako Hector Lombard, Gegard Mousasi, Crosley Gracie a spousta dalších skvělých jmen.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here