Montaňo získala titul jako zraněná. Teď ji čeká nucený odpočinek

Před týdnem ji UFC korunovalo jako první šampionku nově zavedené muší váhy. Nyní bude Nicco Montaňo řešit něco úplně jiného. Prozradila totiž, že do titulového zápasu nastoupila se zlomeným chodidlem.

„Když se to stalo, vzpomínám si, jak jsem řekla trenérovi, že mám něco s chodidlem. Jednalo se o bříško, takže otáčet se nebo cokoliv jiného bylo pro mě těžké. Nebo dávat háčky v grapplingu – nějakou dobu jsem nemohla dělat vůbec nic, a tak jsem netušila, jestli budu vůbec schopná nastoupit k zápasu.“

Vzhledem k rozsahu zranění nemohla čerstvá šampionka UFC ani běhat, což byl jeden z hlavních způsobů, jak shazovala váhu. Problematické to bylo i v silové nebo kondiční přípravě, neboť nemohla zatěžovat chodidlo několik týdnů.

„Musela jsem dělat fyzioterapii, takže jsem prakticky držela ruce proti zdi, nohy měla na zemi a zvedala jsem patu ze země centimetr po centimetru. Takhle zlé to bylo.“

V letošním roce měla Montaňo opravdu napilno, protože ještě před Ultimate Fighterem svedla jeden zápas, pak následovaly tři boje v reality show a na závěr titulový souboj – takže pět utkání v jednom kalendářním roce. Původně plánovala, že si po dotočení série odpočine před přípravou na titulový zápas. Zranění si ale vyžádalo zcela jiné plány.

Teď je pro ní prioritou podstoupit chirurgický zákrok a problém odstranit. V roce 2018 by totiž ráda poprvé obhajovala svůj nově získaný pás a dá se předpokládat, že na ní bude čekat Sijara Eubanks, která měla být její původní soupeřkou ve finále Ultimate Fighteru, ale místo toho skončila před vážením na pohotovosti a ze zápasu se odhlásila.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here