Nick Diaz je zproštěn obvinění a vyhlíží návrat do klece

Starší z bratrů Diazů – kontroverzní Nick již vyřešil své problémy se zákonem a dle svých slov je připraven znovu zápasit. Mezi fanoušky oblíbený bojovník nebojoval více než tři roky a spíše než tréninku se věnuje marihuaně a nočnímu životu.

Bývalý titulový vyzyvatel byl v červnu obviněn z domácího násilí, kterého se měl dopustit během mejdanu v Las Vegas. Diaz tvrdil, že je nevinný. Napadená žena si incident vymyslela, což Nick tvrdil během vyšetřování. Zdá se, že mu dal soud za pravdu.

Nick Diaz (26-9-2) na sociálních sítích napsal, že děkuje právníkovi Rossu Goodmanovi a fanouškům za podporu během soudního řízení. Pro MMA komunitu je však nejzásadnější, že chce po třech a půl letech znovu bojovat.

„Jsem rád, že nepříjemná kapitola mého života, je konečně za mnou a těším se na svůj návrat“.

Diaz získal titul welterové váhy v zaniklé organizaci Strike Force. V UFC dosáhl na prozatimní pás šampiona. Naposledy se zúčastnil UFC 183 v lednu 2015. Duel s Andersonem Silvou byl změněn na „No Contest“ z důvodu pozitivních dopingových testů. Silva bral látky zvyšující výkonnost, Diaz měl v těle marihuanu. Nick obdržel pětiletý trest, ale po odvolání byl snížen na osmnáct měsíců. Začátkem letošního roku přijal trest od organizace USADA na roční zákaz činnosti. Od jara je tedy znovu způsobilý zápasit.

Bratři Diazové přinášejí do UFC kontroverzi, kterou fanoušci milují. Nickům styl boje i vystupování mimo klec má spoustu obdivovatelů. Černý pás v jiu-jitsu, neortodoxní box a neskutečně tvrdá brada, to jsou přednosti stocktonského rodáka. Otázkou je, jak se životní styl plný marihuany a nočního života promítne na výkonnosti. V listopadu se vrací Nate, Nicka bychom mohli vidět bojovat někdy v příštím roce.

2 KOMENTÁŘE

  1. opravte si prosim hrubku „zpusobili bojovat“ na „zpsuobily“ a dal je mr. diaz stocktonsky rodak, ne „stockonsky“.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here