Amanda Nunes versus Cris Cyborg je momentálně asi největší ženský zápas, jaký může dát UFC dohromady. Sice dá proti sobě dvě Brazilky a také šampionky různých váhových kategorií, ale je to koneckonců utkání, které chtějí obě – ačkoliv jedna strana do toho možná byla dotlačena.

Cris Cyborg si již dlouhodobě stěžuje na nedostatek konkurence v pérové váze a neustále zmiňuje, že UFC nedokázala podepsat řadu talentovaných bojovnic do této divize. Proto ji ani nevadilo, že společnost plánuje Superfight mezi ní a Nunes. Původně se tomu Cyborg bránila, protože nechtěla jít tváří v tvář další Brazilce, nakonec ale usoudila, že je to jediné východisko a začala se tomu věnovat.

Jenomže mezitím proběhl duel Nunes vs. Pennington a čeká se, kdy dojde na TEN zápas. Podle dostupných informací chtěla Cyborg jejich souboj již v září, ale Nunes prosila o prosincový termín. Jednak se již naučila, že je potřeba zápas dostatečně prodat, a jednak prozradila, že v posledním utkání si poranila pravou nohu.

„Pořád nemůžu moc dobře kopat, nemůžu ani moc dobře běhat. Je to lepší, ale přesto potřebuju čas na terapii.“

Všechno směřuje k UFC 232 na konci prosince – tedy dva roky poté, co Amanda Nunes zmasakrovala Rondu Rousey, jež se do MMA posléze nevrátila. Cyborg ale zásadně nesouhlasí, protože je připravená bojovat už teď.

„Ona mě vyzývala už v lednu. To je dlouhá doba. Nemůžete někoho vyzvat a pak čekat rok, dokud nebudete připraveni. Nedostávám zaplaceno za čekání, ale za zápasy.“

Čekat ale nakonec bude muset, protože její divize je tak malá, že tři ze čtyř konkurentek již porazila a čtvrtá poslední (Megan Anderson) prohrála s Holly Holm a nemá tedy na titulový zápas nárok v tuto chvíli.

Cyborg je zároveň připravena ukončit kariéru, až jí vyprší kontrakt s UFC. Něco takového již naznačila. Vzhledem k tomu, že po UFC není nic většího a sama společnost zatím nehodlá přivést enklávu nových vyzývatelek, zřejmě ji nezbude nic jiného, než skončit na vrcholu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here