OKTAGON 3 okem redaktora – Pohlcující atmosféra pod otevřeným nebem a akcí nabité zápasy.

OKTAGON 3 je úspěšně za námi. Neskutečný zážitek, pohlcující atmosféra pod otevřeným nebem a v neposlední řadě akcí nabité zápasy s často překvapujícími a nepředvídatelnými výsledky. Zkrátka MMA, jak ho máme rádi.

Celá tahle akce začala už týdny předtím, když jste v televizi mohli každé pondělí sledovat “upoutávky“ na zápasy se záběry z přípravy a života bojovníků.

Den před turnajem, 29.7. proběhlo vážení všech bojovníků v Reebok experience store, kde se prostory docela solidně zaplnily a svůj zájem projevili i lidé, kteří moc nevěděli, o co běží. Všichni bojovníci úspěšně navážili a tak nezbývalo nic jiného, než těšit se na sobotní turnaj.

Celý turnaj odstartovaly předzápasy a:

Marek Koželuh vs. Tomáš Kvapil (Kvapil na body 30:27)

Koželuh opět dokázal, že má neskutečné srdce bojovníka a jen tak se zlomit nenechá. Na Tomáše Kvapila však nestačil. Kvapil díky svému wrestlingu a grapplingu suverénně kontroloval chod celého zápasu a nedovolil Koželuhovi žádný odpor. Právem tak zvítězil na body (3:0) a odváží si cenné vítězství a zároveň nakopnutí jeho teprve rozjíždějící se slibné kariéry.

Lukáš Tvrdý vs. Tomáš Malík (Malík na body (30:27)

Druhý zápas přinesl opět tříkolovou a téměř jednostrannou bitvu. Tomáš Malík měl většinu zápasu pod kontrolou a podal skvělý výkon. Tvrdý i přes bojovný a sympatický výkon na rozjetého Malíka prostě nestačil.

Petra Částková vs. Clara Ricignuolo (Ricignuolo v 1. kole na TKO)

Jediný ženský zápas nezklamal a přinesl strhující podívanou v podání mladé francouzské krásky “Kláry Ričí“. Petra Částková vzala zápas na poslední chvíli za zraněnou Pavlu Kladivovou, což se také projevilo i v zápase. Ricignuolo v postoji dominovala už od první sekundy a všechny pokusy Částkové o přenesení zápasu na zem razantně zamítla. Nakonec si připsala vítězství na TKO (údery).

Ronald Paradeiser vs. Jan Široký (Paradeiser v 2. kole na TKO)

Po atraktivním ženském zápase tempo ani výkony neklesly. Paradaiser do zápasu nastoupil jako uragán a podobně jako předtím Ricignuolo i on ničil svého soupeře v postoji a zároveň mu nedovolil držet zápas na zemi. Skvělým výkonem a knockoutem v 2. kole si bezpochyby řekl o další příležitost na turnajích OKTAGON.

Michal Martínek vs. Daniel Dittrich (Martínek v 1. kole na submission)

Bývalý extraligový hokejista Martínek pokračuje ve své krasojízdě a neporazitelnosti v organizaci OKTAGON MMA. Jako jediný z bojovníků zde ještě neprohrál a má na svém kontě 3 vítězství v řadě a všechno ukončení před limitem. Tentokrát si poradil s nebezpečným Dittrichem a po dominanci v postoji si nakonec našel cestu k “uškrcení Dittricha na oblíbený “rear-naked-choke“.

Tomáš Lejsek vs. Lukáš Pajtina (Pajtina na body 29:28)

Očekávaná odveta dvou oblíbenců Oktagon Výzva vyrovnala miska vah a nabídla další velice vyrovnaný zápas. V tom prvním zvítězil těsně na body Lejsek. Tentokrát byla po konci zápasu zdvižena ruka Pajtiny. Už od začátku zápasu jsme mohli sledovat souboj jako na horské dráze – “nahoru dolů“. Borci se střídali v takedownech, úderech a pozicích nahoře. Tím více úspěšnějším byl nakonec Pajtina, který toho více nabodoval u rozhodčích a získal tak onu vysněnou výhru a “vykoupení“. Že bychom se dočkali dovršení trilogie?

Hlavní karta

Alexandr Cverna vs. Robert Voves (Cverna v 1. kole na TKO)

Doufám, že jste u prvního zápasu hlavní karty večera nemrkali, neboť skončil hned několik desítek sekund po jeho začátku. Bob Voves při ústupu špatně došlápl a obnovil si zranění z minula. Netrvalo dlouho a po dvou šťavnatých kopech do zraněné nohy se už prostě neudržel a odporoučel k zemi. Cverna si za sportovní gesto – a to, že místo uštědření pár ran, než rozhodčí ukončil zápas se k Vovesovi sklonil a ptal, jestli je vše v pořádku – vysloužil bonus 400 eur k výplatě.

Ilja Škondrič vs. Michal Bobrowski (Bobrowski v 2. kole na TKO)

Oblíbenec fanoušků, uznávaný trenér a legenda slovenského MMA Ilja Škondrič narazil na mladou pušku Bobrowskiho. Polský bojovník, teprve 22letý Bobrowski předčil všechna očekávání a předvedl velice přesvědčující výkon. Slovenskému matadorovi dokázal dominovat jak v postoji, tak i na zemi. Úspěšně se vyvlékl i s nadějných Iljových pokusů o uškrcení nebo utáhnutí. V druhém kole už byl rozhodčí nucen zápas ukončit a Bobrowski si tak připisuje velké vítězství na TKO. Sám by v OKTAGON MMA ještě rád znovu zápasil.

Miroslav Štrbák vs. Matěj Kuzník (Štrbák v 2. kole na TKO)

Divácký zápas splnil svá očekávání a stal se jedním z nejlepších zápasů celého večera. Mladý bojovník a budoucí hvězda Matěj Kuzník předvedl sympatický výkon, kterým jasně dokázal své kvality, avšak na zkušenějšího borce Štrbáka ještě nestačil. Ten předvedl famózní formu a dominantní výkon ve všech aspektech zápasu, díky kterému nakonec v druhém kole porazil Kuzníka na TKO a po vleklých zraněních se tak vrací zpátky do sedla a na vítěznou vlnu.

Gábor Boráros vs. Mohamad Sayah (Sayah v 2. kole na TKO)

Největší hvězda OKTAGON MMA a oblíbenec fanoušků poprvé narazil. Katem se stal nelítostný Mohamed Sayaha. Ten už od prvních sekund předvedl, že to není žádný nazdárek. Absolutně zkoncentrovaný a s dobrým pohybem dokázal ubránit skoro všechny Gáborovy pokusy na útok. V prvním kole mu ještě nepříjemně otevřel velkou ránu na nose. Všechna ta krev Gáborovi dost znepříjemnila celý zápas a hlavně zmátla rozhodčího, který kvůli tomu hned několikrát, ne až tak správně zápas pouze pozastavil a nechal Gábora v péči doktora a cutmana. V druhém kole to byl právě doktor, který celý zápas kvůli neúnosnému krvácení přerušil.

Attila Végh vs. Paul Byrne (Végh na body 29:28)

Hlavní zápas večera nabídl k vidění MMA na té nejvyšší úrovni. Bývalý šampión Bellatoru Attila Végh porazil bojovníka elitního gymu SBG Ireland Paula Byrne. Zápas to byl ale neskutečný a nahoru-dolů. První kolo patřilo Attilovi a jeho dobrému boji v postoji a úspěšným takedownum. V druhém kole jako by Attila těžce lapal po dechu a Byrne začal dobře trefenými údery dominovat. V třetím kole převzal do svých rukou otěže opět Attila. Aktivnější s efektivní “přední“ a finálním strhem nakonec získal vítězství na svou stranu. Pro Attilu velice cenné a ne-li kariérní vítězství, které ho vrátilo zpátky na vítěznou vlnu.

Zápasem večera pro měl byl ten hlavní. Výkony večera – Ricignuolo, Sayah, Štrbák. “Shotout“ také Alpha Cutman Teamu, kteří předváděli profesionální práci a dobře se to sledovalo. Člověk až někdy přemýšlel, jestli ty profi-kamenné výrazy trénují.

 

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here