OKTAGON 4 FINÁLE – Vyprodaná aréna a jedno ukončení, střídající druhé

OKTAGON 4 FINÁLE

Bratislava včera opět dokázala, že je skvělým místem pro pořádání MMA turnajů, a Hant aréna se doslova otřásala v základech. Ze čtyř a půl tisíce diváků věřím, že si každý přišel na své. Aby taky ne. V celkem deseti zápasech bylo k vidění hned 9 ukončení před limitem. Na své si přišli jak milovníci jiu-jitsu, tak i vyznavači nelítostných knockoutů.

V předzápasech jsme viděli celkem 5 atraktivních duelů. V jednom z nich se předvedl semifinalista druhé série show OKTAGON Výzva Ondřej ‚Andrés‘ Raška. V nejdůležitějším zápase kariéry si poradil s domácím Martinem Kostolanským. V jediném 15 minutovém zápase večera předvedl svou všestrannost a naprostou kontrolu uvnitř oktagonu. Vítězstvím se tak skvěle naladil na turnaj OKTAGON 5 v rodné Ostravě, kde bude jedním z hlavních taháků.

Stejně dobře si vedl i jeho kamarád a další ‚ostravák‘ Matěj Kuzník. Ten v pravděpodobně nejlepším zápase večera porazil domácí mladou pušku Ronalda Paradaisera a ukončil jeho sérii vítězství. Po napínavých a akcí nabitých dvou kolech, kdy byli všichni fanoušci v aréně na nohou, se Kuzníkovi podařilo Paradaisera uškrtit oblíbenou submissí rear-naked-choke. Tohle vítězství Kuzníka posunulo na samotný vrchol dosud pomyslného žebříčku lehkých vah OKTAGON MMA. Do budoucího titulového zápasu je tak jasným adeptem. Jeho příští zápas nemůže být nikde jinde, než před domácím publikem v Ostravě, na OKTAGON 5.

Za zmínku stojí také spektakulární KO a vyvrcholení před zápasové karty v podání Ludovíta Kleina, který potvrdil, že startování v TOP světových organizacích jako Fight Nights a Cage Warriors není náhoda. V prvním kole poslal polského soupeře k zemi excelentním highkickem, jehož dopad se ozval na celou arénu.

Dalším zápasem, který byl hned po jeho oznámení velmi očekávaným, bylo klání bývalého šampióna Bellatoru a hvězdy domácí scény Attily Végha, proti nejzkušenějšímu bojovníkovi na světě Travisi Fultonovi. Fulton přijel do Bratislavy v naprosté pohodě, sám, bez jakéhokoliv doprovodu, za to ale s jasným cílem. Přidat ke svým 250 profesionálním výhrám i skalp bývalého šampióna Bellatoru. Tohle mu však suverénní Végh nedovolil a potvrdil své kvality. S americkým matadorem to byla otázka jen pár minut prvního kola, než ho donutil vzdát se.

Své perfektní tažení napříč organizací OKTAGON prodloužil i neporažený borec Michal Martínek, bojující na poli těžkých vah, kde jsou tyto šňůry vzhledem k nevyzpytatelnosti zápasů ještě o něco cennější. Soupeře Benjamina Islami poslal hákem k zemi už v prvním kole a podtrhl tak bezchybný výkon. Mezi těžkými vahami se mu na domácí scéně bude další soupeř hledat jen těžko a podobně jako Kuzník, je i on ve své váhovce adeptem na první titulový zápas divize.

Nezaváhal ani hvězdný Miro Štrbák, který soupeři z Ukrajiny nedal nejmenší šanci a odnesl si vítězství z prvního kola via TKO.

No a konečně finále. Samuel ‚Pirát‘ Krištofič se postavil nejenom kolegovi z týmu Radovanu Uškrtovi, ale i všem hejterům, nepřejícím a těm, kteří ho pořád a dokola podceňují. Tento souboj zvládl na všech frontách bravurně. Snášejíc tvrdé rány nebezpečného Uškrta dokázal ve třetím kole na oblíbený arm triangle porazit a stal se tak šampiónem druhé série show OKTAGON Výzva.

Atraktivní zápasy a elektrizující atmosféru obstaral dosud nejlepší turnaj organizace OKTAGON MMA. Překonat už tak vysoce nastavenou laťku, se pokusí už příští turnaj a premiérové představení v Ostravě – OKTAGON 5.

Lístky na OKTAGON 5 – TICKETPORTAL

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here