Padly tresty za řádění po UFC 229! Khabib vyfasoval tučnou pokutu, McGregor nikoliv

Byl vyřčen ortel! Po-zápasové šílenství a bitky na UFC 229, po skončení hlavního taháku a největšího zápasu v historii Khabib vs. McGregor, mají konečně svou dohru.

Nad situací na špici lehké váhy visel od října, kdy se zápas uskutečnil, velký a tučný otazník. V cestě jakýchkoliv plánů totiž stálo slyšení a tresty od Nevadské sportovní komise, která tuto agendu měla na starosti.

Pětičlenné složení komise před pár desítkami minut rozhodlo pro 9 měsíční suspenzaci a pokutu $500,000 pro Khabiba Nurmadomedova, který v po-zápasovém incidentu odehrál hlavní roli. Suspenzace může být zkrácena z 9 měsíců na 6, a to v případě, když se Khabib zapojí do video-kampaně proti šikaně.

Délka suspenzace je počítána od doby, kdy se onen incident uskutečnil (6. Října 2018) a tedy v případě 9 měsíčního trestu by byl Khabib začátkem července způsobilý bojovat. Pokud by se zúčastnil natáčení kampaně, – což se nestane – tak by se mohl vrátit už v dubnu.

U Conora McGregora, který po zápase zůstal v kleci a zapojil se do rvačky přímo tam, je trest o hodně mírnější. Suspendace 6 měsíců a pokuta $50,000. Způsobilý k návratu do klece bude definitivně od 6. dubna toho roku.

Vyjádření Khabibova manažera Aliho Abdelazize: „Nemyslím si, že je to fér. Khabib dostal půl milionu a Conor padesát tisíc? To je podle mě sračka.“

Členové Khabibova týmu, kteří do rvačky velmi aktivně zasáhli, dostávají roční suspendaci a pokutu $25,000 každý. Jejich pokutu bude podle manažera platit Khabib, stejně jako právníky ($200,000). Celkem ho celý tento incident vyjde na $750,000.

Podle informací Khabib bez svých hlavních parťáků – ti, kteří dostali roční trest – do zápasu nenastoupí a je velmi pravděpodobně, že ho v kleci uvidíme nejdříve v říjnu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here