Paige VanZant: „Zápas s Ostovich je šance připomenout fanouškům, proč jsem v UFC.“

MMA jde neustále kupředu. Rodí se nové hvězdy, všude spousta talentu a plno atraktivních zápasů s výstavními ukončeními. Právě to je důvodem, proč třeba i po roční pauze musí velká část bojovníků získávat své fanoušky zpět a připomínat jim, proč právě oni byli jejich oblíbenci.

Tímto si nyní prochází i Paige VanZant. Po snovém roce 2016 přišly prohry, zranění a naráz i ukončení exkluzivní spolupráce s Reebok a jakési zapomnění ze strany fanoušků.

Zápas, který ji už dnes v noci čeká tedy patří k těm vůbec nejdůležitějším v kariéře.

„Tohle je důležitější, než mé ostatní zápasy v UFC. Asi stejně důležitý, jako ten první. Musím všem ukázat, kdo vlastně jsem a proč tady patřím. Bojování je kariéra, kde na vás mohou lidé často zapomenout. Jakmile se nějakou chvíli neukážete, fanoušci zapomínají vaše jméno. Já byla pryč rok, ale naštěstí mám stále kolem sebe věrné fanoušky. Musím ale lidem ukázat, proč do UFC patřím. A tohle je ten zápas, navíc debut organizace pod televizí ESPN.“

Paige VanZant má za sebou velmi těžké období. Z posledních čtyř zápasů se radovala jen jednou. Delší pauza zavinila fraktura ruky, kterou si jako bonus k prohře odnesla z minulého zápasu.

„Měla jsem rok na to zpomalit a soustředit se znovu na technicky a základy. Možná právě to jsem potřebovala. Oprášit základy a klást větší pozornost na detaily. Mám v plánu zvládnou tenhle zápas a pak se hned začít připravovat na další.“

Paige si pro návrat vybyla ten nejlepší čas. UFC totiž prvním turnajem v roce 2019 startuje oficiálně pod křídly televize ESPN. Je to velký krok pro obě strany a hlavně samotné bojovníky, kteří mají nyní příležitost oslovit daleko větší masy lidí, než doposud.

„Věděla jsem, že tohle bude moje karta. Byl mi předurčeno bojovat na debutovém UFC na ESPN. Je to opravdu obrovské. ESPN je největší sportovní společností na světě. Jakmile se řekne sport, přenosy či zpravodajství, okamžitě každého napadne ESPN. Chci se stát tváří ESPN a pomoci tak k rozšíření značky a sportu. Zároveň mám v plánu dokázat, že na ty největší platformy patřím. A ještě ke všemu, bojuje se v New Yorku.“

Pro vítězku americké verze Stardance je tohle nesmírně důležitá zápas, který bude mít velký vliv na vývoj její kariéry. Soupeřkou bude Rachel Ostovich. Turnaj UFC on ESPN+ 1 se uskuteční už dnes v noci s hlavním titulovým tahákem Cejudo vs. Dillashaw. Přenos hlavní karty můžete od 04:00 sledovat ŽIVĚ na Nova Sport 2.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here