Paulie Malignaggi: ‚Mentální nátlak‘ byl klíčem Floyda k poražení Conora McGregora

Spory stranou. Kauzu Conor McGregor vs. Paulie Malignaggi bereme aspoň prozatím, jako uvzařenou. Pojďme se podívat, jak Paulie hodnotí zápas a co vidí jako hlavní příčinu prohry Conora McGregora.

Paulie je jako bývalý šampión dvou váhových kategorií tak jeden z nejlepších a nejuznávanějších expertů a komentátorů boxu. Nějakou dobu působil i v kempu Conora McGregora jako sparing partner a byl jedním z mála vyvolených, který věděl, s čím Conor přijde.

Sám Paulie věří, že prohra Conora byla z hlavní části zapříčiněna právě díky mentálnímu přístupu, který s sebou Floyd do ringu přinesl. Samozřejmě společně s jeho schopnostmi, zkušenostmi a fyzickou připraveností.

“Myslím, že Conor McGregor začal zápas velice dobře. Skoro až taktická brilantnost. Bylo ti sice divné, ale efektivní. Poté však zaúřadoval mentální tlak, který Floyd neustále vyvíjel. Conor dosud neměl v ringu žádné zkušenosti a tak ho to podle očekávání vyčerpalo rychleji. Celou dobu totiž viděl, jak ho Floyd neustále pronásleduje, neustupuje a sám ho nedokázal trefit.“

“I kdyby byl Conor po celou dobu se svými údery efektivní, to neustálé pronásledování by ho vyčerpalo, a to jak fyzicky, tak psychicky. Conor je zvyklý na to, že v MMA své soupeře posílá k zemi. U Floyda si říkal ‚Bože, já toho chlapa nemůžu pořádně zranit nebo dokonce trefit.‘ Později se to dostalo do bodu, kdy už Conor nedokázal opětovat údery.“

Co se týče – podle některých brzkého – ukončení zápasu rozhodčím. Conor sám říkal, že by raději skončil knockoutovaný na zádech, než takhle únavou v postoji. Co si o tom myslí Paulie?

“S tím je problém. Musíte vracet údery, pokud chcete, aby rozhodčí zápas neukončil. Conor se v poslední části opřel o provazy a minutu nevyslal žádný úder. Rozhodčí musí vidět, že chcete a hlavně, že dokážete v zápase stále pokračovat. Nemůžete to jen říkat.“

“Takže s tím když říká, jak moc chtěl pokračovat v zápase a dál bojovat. Měl šanci to ukázat. Ale samozřejmě. Přes všechno to vyčerpání to chápu. Schytal hodně ran na tělo a opět ta psychologická hra Floyda a neustále pronásledování prostě nemohl fyzicky vydržet.“

Paulie jako komentátor v průběhu zápasu nebo ve všech oficiálních rozhovorech a vstupech pro televizi Showtime zachoval profesionalitu a veškeré spory nechal doma v šuplíku.

Třeba se jejich zápasu někdy v budoucnu dočkáme. Ještě bych to však odložil a rád viděl Conora zpátky v kleci proti elitním vyzyvatelům, dělat to, co umí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here