Paulo Costa vyzývá Romera k zápasu na UFC 230

UFC plánuje super zápas střední váhy Costa – Romero na 3. listopadu do Madison Square Garden. V zákulisí se spekulovalo, že je zápas již podepsán, k oficiálnímu ohlášení však zatím nedošlo.

Romero odešel poražen ze dvou titulových zápasů s Robertem Whittakerem a nyní léčí svá zranění. Prodělal operaci a rekonvalescence zabere určitý čas. Zatím nemáme zprávy z Romerova tábora, ale jeho potencionální soupeř Borrachinha přesto věří, že k zápasu v MSG skutečně dojde.

„Já jsem smlouvu podepsal, teď je to na něm. Jen potřebuje trošku kuráže. Určitě ten zápas přijme. Nemá nikoho jiného, kdo by s ním chtěl bojovat“.

Neporažený brazilský mladík si přál zápas s Chrisem Weidmanem, ale Romero je ještě zajímavější soupeř.

„Opravdu se mi zamlouvá zápas s Romerem. Je to čísla jedna v žebříčku středních vah. Pokud vyhraji, přiblížím se pásu šampiona. Požádal jsem o zápas Weidmana, ale UFC si myslí, že Romero je lepší soupeř. Jsem opravdu šťastný, pro mou kariéru to nemůže být lepší. V zápase použiji svou brutální sílu a zápasový rytmus, abych ho ukončil. Každý úder bude obrovská bomba. Půjdu v zápase po brutálním ukončení a zvítězím jako v předchozích duelech“.

Yoel Romero je znám svými problémy se zvládnutím váhy. Dokonce zvažoval přestup do polo těžké divize. Costu však Romerovi problémy s váhou nijak neobtěžují. Brazilec je rád, že zápasem v Madison Square Garden vydělá větší peníze než na jiných turnajích.

„Skutečnost, že má potíže s váhou, není pro mě problém. Je to o 20% víc peněz do mé kapsy. Přeji si, aby znovu nenavážil. Dejte mi 20 nebo 30% z jeho platu a budu spokojený. Třicet procent je samozřejmě lepší. Chci aby Yoel hodně jedl a přišel k zápasu s váhou nad limitem. Prosím! Chci tvých 30% z platu“.

Šampion střední váhy Robert Whittaker se léči ze svých zranění a v oktagonu ho uvidíme v roce 2019, kdy bude obhajovat pás proti Kelvinu Gastelumovi.

„Zápas o titul se mi nelíbil. Myslím, že bych oba dva porazil. Měli možnost zasadit spoustu tvrdých úderu, ale žádnému se to nepodařilo. Kdybych byl v kleci já, vypnul bych je oba mnohem dříve. Do třetího kola se se mnou Romero nedostane“.

Costa si myslím, že vítězství nad Božím vojákem ho přiblíží titulu, avšak nevylučuje ani případní souboj s vítězem duelu Weidman vs. Rockhold.

„Myslím, že když porazím Romera, budu titulovým vyzyvatelem. Jsem si jistý, že jsem další v pořadí. Pokud však Weidman nebo Rockhold získají přesvědčivé vítězství, možná mě UFC postaví proti jednomu z nich. TOP 5 zápasníků jsou opravdu velká jména a zápas proti nim je známkou velké prestiže. Chtěl bych s nimi zápasit.“

Souboj kulturistů v oktagonu chce vidět každý fanoušek. Romero je ve svých letech stále jedním z nejlepších bojovníků světa. Pokud ho Costa porazí, stane se jedním z titulových vyzyvatelů a novou krví ve střední váze. Budeme jen doufat, že USADA nenachytá zápasníky při porušování pravidel, ze kterých jsou nejen fanoušky často osočováni.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here