UFC 228, které se uskuteční 8. září v texaském Dallasu, nabídne mimo dvou titulových zápasů i souboj jediné české zástupkyně v této nejprestižnější organizaci.

Do Octagonu se vrací Lucie Pudilová (8-2) a její soupeřkou bude Mexičanka Irene Aldana (8-4). Delší dobu se spekulovalo o tom, že by česká lvice mohla bojovat proti doposud neporažené Aspen Ladd (6-0), se kterou se pošťuchovala na sociálních sítích, ale z tohoto papírově atraktivního duelu alespoň prozatím sešlo.

Příbramská rodačka má v UFC slušnou bilanci 2-1. Prohrála pouze úvodní duel s Linou Lansberg (8-3) a následně si připsala dvě výhry. Ve všech případech rozhodovali bodoví sudí. Naposledy si Lucka v atraktivním duelu poradila se Sarah Moras (5-3), díky čemuž se dostala do elitní patnáctky bantamové váhy. Stala se tak historicky prvním českým reprezentantem v této organizaci, kterému se něco takového podařilo.

Aldana po dvou úvodních prohrách v UFC dokázala ve svém třetím zápase na akci Fight Night 124 porazit Brazilku Bernardo (4-3). Za zmínku stojí i to, že si Mexičanka při svém debutovém zápase připsala pozápasový bonus za utkání večera.

Obě bojovnice tedy čeká čtvrté vystoupení v UFC. Tabulkově je lépe postavenou zápasnicí Aldana, které patří momentálně 12. místo v bantamové váze. Pudilová je o jediné místo za ní. V případě, že si Lucka poradí se svojí soupeřkou, bude se jednat o třetí výhru v řadě a také se přiblíží k TOP 10 této váhy, kde je jedničkou Holly Holm.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here