Predátor versus bestie: Ngannou má v hlavě snového soupeře pro sebe

Stejně jako před zápasem proti Alistairu Overeemovi měl Francis Ngannou na mysli šampiona Stipeho Miocice, nyní tato velmi nebezpečná těžká váha prozrazuje protivníka, kterého by si přál poté, co knockoutuje Miocice a získá titul. Jeho slova, která jsou však doposud podpořena zřetelnými činy.

Vypnutí Overeema bylo největší vítězství v kariéře Francise Ngannoua a nyní už je potvrzené od prezidenta UFC, že příští zápas rodáka z Kamerunu bude opravdu o titul a je dost pravděpodobné, že půjde o hlavní tahák UFC 220, kde je zároveň vypsaný titulový boj v polotěžké váze (Cormier vs. Oezdemir).

„Vždycky jsem chtěl vidět zápas mezi mnou a Brockem Lesnarem. Dva velcí chlapi – takový boj se mi jako fanouškovi líbí. Chci ho vidět. (Lesnar) je velký, obrovský. Ale není silnější než já. Jsem nejlepší striker v těžké divizi. Mám talent a dokázal bych si s ním velmi snadno poradit.“

Ngannou vs. Lesnar by nebyl zřejmě Dream Match jenom pro samotného bojovníka UFC. Něco takového by bylo i pro organizaci a její fanoušky jako naprosto snová událost. Ngannou se již okamžitě etabloval coby hrozba v těžké váze a současně i jako populární bojovník. Jeho bilance čítá 11 výher, 1 porážka, ale v UFC má skóre dokonalé – 6:0 a navíc vše po ukončení před limitem.

Není pochyb o tom, že by Lesnarův návrat do octagonu bylo něco, co by si sama UFC přála, neboť ať už v první nebo druhé štaci, jeho jméno bylo velkým lákadlem na číslovaných akcích této společnosti. Nejčastěji se však Lesnar skloňoval ve vztahu k potenciálnímu superfightu proti Jonu Jonesovi, než došlo na další komplikace s dopingem.

Právě suspendace kvůli pozitivnímu dopingu je jednou z překážek, proč se Lesnar zatím nemůže do UFC vrátit, i kdyby chtěl. Oficiálním ukončením kariéry v MMA se totiž jeho zbylých 6 měsíců a něco zmrazilo. Jakmile se znovu prohlásí za aktivního bojovníka, odpočítávání opět započne a Lesnar by i tak musel čekat více než půl roku.

Další překážkou je angažmá v profesionálním wrestlingu, do kterého se Lesnar vrátil v roce 2012 a má zde pro sebe velmi příjemné podmínky jak co do vytíženosti, tak co do peněz, navíc mu ještě dobíhá smlouva s WWE. Lesnar v nedávné minulosti naznačil Jonu Jonesovi, že by nebyl proti střetnutí v kleci, ale nikdy se nejednalo o nic oficiálního.

Jestliže Ngannou potvrdí svůj raketový vzestup, jeho cena v roce 2018 výrazně poroste. Možná právě proto už nyní jeho trenér Dewey Cooper hovoří o své vizi, že by se jeho svěřenec mohl do jednoho roku sejít s boxerským mistrem světa v těžké váze.

„Všechny upoutal zápas Conor McGregor vs. Floyd Mayweather. Chtěl bych zhruba za rok vidět Francise, jak boxuje s aktuálním mistrem světa v těžké váze, ať už to bude Deontay Wilder nebo Anthony Joshua. To by byl skutečný zápas, ve kterém by bojovník MMA mohl překvapit boxerského šampiona.“

Pletky boxu a MMA tedy evidentně nekončí. Již několik měsíců se ozýval Stipe Miocic, že by chtěl boxerský zápas s Anthonym Joshuou, načež Manny Pacquiao vyzval Conora McGregora, nebo Anderson Silva připomněl Royi Jonesovi Jr., že by si ten boxerský souboj měli opravdu dát. V současnosti najdeme spoustu případů, kdy se oba světy prolínají, převážně kvůli potenciálnímu vysokému zisku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here