Proč Michal Martínek přijal zápas s Tomášem Hronem a jak vnímá tuto legendu? (INTERVIEW)

Michal Martínek se na Fight Night Challenge 3, akci, která je na programu 27. prosince 2022, utká Tomášem Hronem. Proč přijal zápas  s postojářskou legendou?

Proč jsi přijal zápas s Tomášem Hronem? 

Tenhle zápas chci věnovat svému dědovi, kterého si beru do rohu. Vždy se mě ptal, jestli si nedám někdy něco v boxu, protože je milovník boxu celý život. Moc se na to díky němu těším. Takže to je hlavní důvod. Další důvod je atraktivní finanční nabídka za exhibiční zápas a dobře mi to zapadá do přípravy v MMA. 

Jak vnímáš tuhle postojářskou legendu? 

Vnímám ho jako jednu z největších person zaměřených čistě na striking na naší scéně. Známe se nějaký ten pátek. Máme něco málo i odspárováno spolu a vždy jsme si vzájemně fandili. V tom je to pro mě jiné, protože poslední tři roky jsem nezavadil o bojovníka, kterého bych znal osobně, ať to bylo Polsko, Rusko nebo Vegas. Takže příjemná změna. 

Kde vidíš naopak jeho slabiny? 

Je zvyklý pracovat spíše na střední vzdálenost a zavírat hodně nohama. Já jsem zase zvyklý na menší kadenci v malých rukavicích. Každý má tedy svoje silné i slabé stránky do boxerského zápasu. Tomáš je určitě více zvyklý na velké rukavice než já. Pomůžou mi ale určitě kvalitní sparingy ve velkých rukavicích s Danem Škvorem. Moji pravidelní sparingpartneři pak byli i Vinš, Tuterev nebo Matěj Penáz. Jsem tedy zvyklý trénovat i s postojáři. 

Jaké to pro tebe bude se zase představit před českým publikem? 

Určitě příjemná změna a rád se ukážu. Mnoho fanoušků mi psalo, že jsou rádi, že mě konečně uvidí taky doma osobně, že už se moc těší. To mě samozřejmě velmi motivuje podat ten nejlepší výkon. 

Jak ti zápas s Tomášem zapadá do programu zápasů v MMA? Na co dalšího se pak chystáš?

Začínám se pomalu chystat na další zápas v KSW. Zatím nemám potvrzený termín, ale jsem zvyklý trénovat neustále, ať se zrovna připravuju na konkrétní zápas nebo ne. Jakmile se to pro vás stane životním stylem, tak stejně ani nemůžete jinak. Sportuji 27 let a musím říct, že mě to stále baví tak moc, jako když jsem začínal. Zápas mi tam zapadá i termínově, takže nebylo o čem a jdeme do toho!

Photo credits: OKTAGON MMA