V letošním roce se UFC podařilo několikrát zvednout mandle fanouškům. Nicméně ve chvíli, kdy na Contender Series dostal před nějakým časem prostor bývalý fotbalista s problémovou minulostí, Greg Hardy, lidé se začali více ozývat.

Do stejné série nakonec dorazil i Nick Newell – velmi známé jméno především díky tomu, že zápasí s jednou rukou a nejen to – vyhrává s jednou rukou. Do dnešního dne má na kontě 14 výher a pouze 2 porážky (z toho jedna s Justinem Gaethjem, druhá v posledním utkání v rámci Contender Series). Dana White byl vždy skeptický ohledně šance v UFC právě z důvodu, že kdyby Newell nějak ošklivě prohrál, na společnost by to vrhalo velmi špatný stín. Spousta lidí si ovšem nyní říká, jaký stín to na UFC vrhá teď, když bývalého několikanásobného zločince, který byl mj. zatčen za násilí na ženách, nemá problém propagovat a dát mu jakoby „druhou šanci“ na život, zatímco srdnatému bojovníkovi s handicapem tuto šanci odepírá. Nejhlasitěji se do celého problému nyní opřel bývalý bojovník UFC a nyní moderátor a komik, Brendan Schaub.

„Vůbec nechápu, proč je (Nick Newell) v té šílené Contender Series. Dělají to jen kvůli kladnému hodnocení, přitom se hrozně moc zaměřujou na Grega Hardyho, což je strašně legrační. To jenom ukazuje povahu tohohle byznysu a také to, jaký je Dana White promotér.

Vsadil bych se, že by Nick Newell  prodal víc vstupenek než Greg Hardy, obzvlášť jako zavedený bojovník, který má vrozenou vadu. Jeho příběh je mnohem lepší. Nehledě na to, že Nicka Newella by se měli lidi obávat. On má tak dvacetkrát víc zkušeností než zbytek lidí na Contender Series. Zápasil na vysoké úrovni ve World Series of Fighting. Můžete World Series of Fighting nenávidět, jak chcete, ale zápasili tady třeba Marlon Moraes, Justin Gaethje, David Branch, Anthony Johnson, Andre Arlovski – mohl bych jít dál v tomhle seznamu špičkových fighterů. Nedat mu (Newellovi) hned kontrakt UFC je prostě špatný.

Naopak zviditelňovat někoho, jako je Greg Hardy – nemyslím jako člověka, ale jako bojovníka. Je to starší těžká váha, pochází z NFL. Už jsme viděli, jak tyhle příběhy dopadají.

Bude knockoutovat všechny soupeře nižší úrovně, ale na úroveň UFC nemá. Každý ze současné soupisky UFC by ho porazil. Ale oni budou investovat čas a peníze do tohohle chlápka a ne Nicka Newella, který dokonce bojoval i o světový titul? V MMA je tak asi jen 4 nebo 5 velkých lig. World Series of Fighting je jedna z nich. Za svoji historii dokázala vyprodukovat legitimní šampiony. Marlon Moraes je opravdová hrozba pro TJe Dillashawa. Lance Palmer, který tam ještě stále je, by porazil asi 98 procent lidí z UFC, kdyby přešel. Takže vyhýbat se někomu, jako je Nick Newell, je prostě hloupost.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here