UFC přichází o svého dalšího dlouholetého bojovníka. Rashad Evans v pondělí oznámil, že po 14 letech končí kariéru v MMA.

„Váže se k tomu hrozně moc věcí, ale v jednu chvíli svého života jsem si myslel, že bojové sporty jsou vše. A tehdy pro mě opravdu byly vším. Až na druhé místo jsem řadil život, nicméně ten právě teď přebírá iniciativu a bojové sporty odsouvá na druhou příčku. Byl jsem součástí bojových sportů, kde spousta lidí nedosáhla vrcholu jako já, a proto jsou opravdu hladoví. Já už byl prostě vlažný. V tomhle sportu jsem si prošel spoustou věcí. Mám za sebou hodně zápasů a na sport už se nedívám stejně.“

Rashad Evans vstoupil do UFC jako vítěz tehdy teprvé druhé série reality show Ultimate Fighter, kterou vyhrál jako těžká váha. V této společnosti však následně zápasil převážně v polotěžké divizi, kde v roce 2008 získal titul poté, co porazil Forresta Griffina. Šampionský pás prohrál následně v utkání s Lyotem Machidou, ale za určitý úsek své kariéry se setkával s těmi největšími jmény – Tito Ortiz, Michael Bisping, Chuck Liddell, Rampage Jackson, Chael Sonnen, Dan Henderson nebo Jon Jones.

Jeho vyjádření, že si prošel spoustou věcí, tedy není v žádném případě nadnesené. Nicméně po dvou neúspěšných zápasech v letech 2015 a 16 se rozhodl vstoupit do střední váhy. Výsledek byl stejný – dvě prohry a poslední duel dokonce pro něj skončil do minuty v prvním kole – Anthony Smith jej knockoutoval.

„Tak trochu jsem cítil, že je po všem. Vždycky jsem si říkal, že až nadejde čas, tak to budu vědět. Ale trvalo mi týdny si to opravdu přiznat.“

Evans bude po konci aktivní kariéry nadále pokračovat jako analytik FOX Sports.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here