Šampion čtyř divizí? Tyron Woodley souhlasí s rozšířením váhových kategorií

Welterová divize patří k výkladní skříni UFC. Matt Hughes, BJ Penn, Georges St-Pierre či Robbie Lawler jsou dnes již legendární bojovníci, kteří drželi pás před Tyronem Woodleym. T-Wood úspěšně buduje svůj odkaz a nebrání se šanci, získat pás více váhových kategorií.

Welterová váha vznikla již v začátcích organizace. Zápasníci vždy shazovali velké množství kilogramů pro splnění limitu 170 liber. Dle mnohých je 15 liber příliš velký rozdíl mezi vahami. 155 liber v lehké váze a 185 ve střední přináší pro bojovníky příliš velký skok a při častých problémech se shazováním se začíná mluvit o zavedení dalších divizí.

Mluví se o vzniku divizí 155, 165 a 175 liber.

Pokud nové divize opravdu vzniknout, Tyron Woodley má zájem bojovat o pásy 165, 175 i střední váhy (185 liber) ve které kraluje Robert Whittaker.

„Slyšel jsem, že se o tom uvažuje. Myslím, že bych zvládl i 165 liber, nebylo by to lehké, ale zvládl bych to. Samozřejmě že 175 nebude problém a 185 patrně také ne. To jsou tři různé váhy, ve kterých můžu být extrémně nebezpečný. Rád bych zápasil ve více divizích. Vážím i dvě stě liber, takže shodit patnáct pro mě nebude problém“.

T-Wood se nebrání vzniku nových divizí, ale zároveň potvrdil, že již nebude vyzývat žádné soupeře. Přál si souboje s GSP i Nickem Diazem, ale k žádnému nakonec nedošlo.

„S tím jsem skončil. Kdykoliv jsem začal mluvit o potencionálním soupeři, nikdy k zápasu nedošlo. Můj cíl a způsob, jak se stát nejlepším vůbec je ten, že porazím každého, koho přede mě postaví“.

The Choosen One nikdy neměl se shazováním problémy. Tyron umí s váhou pracovat jako málokdo jiný. Jenže přetrvávající problémy se splněním váhových limitů ohrožují zdraví spousty bojovníků. Tento problém se nedaří vyřešit a vznik nových divizí může situaci změnit. Uvidíme, jak se k tomu postaví UFC.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here