Shrnutí 3. epizody OKTAGON VÝZVA II. – Ať už maso nebo tofu, vypíná to stejně.

Třetí díl OKTAGON VÝZVA dokázal jedno – i s vegany se musí v MMA počítat.

Na začátku epizody měli bojovníci před sebou další výzvu. Tentokrát se jednalo o vaření. Oba týmy si na tuto disciplínu věřili a do svých kulinářských schopností vkládali velké naděje. Se skóre 6:2 však odešel vítězně tým Slovenska, jejichž quesadillu a brownies trenéři shledali chutnější a také estetičtější.

Výběr bojovníků pro příští zápas tak měli v rukou, stejně jako v minulém díle trenéři Ilja Škondrič a Attila Végh.

Volba padla na Patrika Grunnera proti Pavlu Salčákovi. Judo vs. Thai Box. Vegan vs. “Masožravec“.

Salčák byl jako vegan už od začátku hodně podceňovaný, hlavně ze strany slovenského týmu, kteří tenhle fakt brali jako velkou slabinu. Vzpomeňme si třeba ale na jedny z nejlepších bojovníků na světě a slavné bratry Diazovy, kterým veganství na výkonu nijak zvlášť neubralo.

Už po prvních trénincích bylo jasné, jakou budou mít oba borci taktiku. Pro Salčáka to měl být jednoznačně postoj s chytrým udržováním vzdálenosti a čekáním na protiútok. Grunner měl naopak jako judista za úkol co nejrychleji zkrátit vzdálenost, dostat se “Salinovi“ na tělo a nejlépe už ho nepustit.

Ještě před samotným zápasem a jako zpestření přípravy, měly oba týmy individuální program. Češi si dali hodinku tréninku jiu-jitsu pod taktovkou Bena Cristovao. Ben předvedl své kvality, dal klukům pořádně zabrat a určitě je trochu namotivoval  k nezanedbávání jedné z hlavních součástí MMA jiu-jitsu.

Tým Slovenska si zase jako odměnu za vyhranou soutěž vyzkoušel atrakce nově vybudované multifunkční haly Hangair, kde si nechali pořádně vystoupat své hladiny adrenalinu a vrátili se do dětských let.

Po zábavě a dalších tréninkových jednotkách přišel na řadu samotný zápas.

Ihned po začátku proběhlo tradiční pozdravení formou plácnutí ruky, pak nějaké 3 sekundy a byl konec. Vítězí Pavel “Salin“ Salčák na KO.

Počkat, co že se to vlastně ale stalo? Stejnou otázku si kladl i trenér slovenského týmu Ilja Škondrič a musel se ptát svého kolegy Attily Végha, který to ale rovněž s jistotou nevěděl.

Bylo to koleno. Hned při prvním nástupu na takedown a zkrácení vzdálenosti Patrik Grunner propadl a inkasoval skvěle namířené koleno na bradu. Konec.

 

Salčák po zápase sám přiznal, že okamžitě po kontaktu kolene s bradou věděl, že je konec: „Už v ten okamžik -po tom mém koleni- jsem cítil, jak se Patrikovi láme brada, a věděl jsem, že bude konec. To byl taky důvod, že jsem se na něj nevrhl.“ Za toto gesto si také Pavel vysloužil nominaci do soutěže o Královský Charakter.

Poprvé v historii OKTAGON VÝZVA se tak do vedení dostává český tým. Jak dlouho jim to vydrží?

This slideshow requires JavaScript.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here