Shrnutí 3. epizody OKTAGON Výzva III. – Únos a hladké vítězství

Symbolicky třetí díl třetí série televizní show ze světa MMA – OKTAGON Výzva – přinesl zajímavou podívanou. Od nejdrsnější týmové výzvy, přes ukázku zvláštních situací okolo Jukuba Dohnala až po samotný zápas.

Čtveřice, která se měla zúčastnit týmové výzvy, byla vybrána už v minulém díle ve složení Aziz Dauliatov, Jakub Dohnal, Karol Ryšavý a Jan Velič. Předem bylo avizováno, že půjde o vůbec ten nejdrsnější zážitek, který čtveřice „Vyvolených“ kdy zažila. To se také vyplnilo. Po vyčerpávajícím kruhovém tréninku v 6 ráno, následovala simulace „profesionálního únosu“, což se na zúčastněných promítlo jak psychicky, tak fyzicky. Snad jen škoda, že dva z nich čekal hned za pár dní dosud životně nejdůležitější zápas.

V týmové výzvě nakonec zvítězil český tým, který i vybral další zápasovou dvojici. Český Jakub Dohnal se utká se slovenským Jankem Veličem.

Tréninky českého týmu, které za odměnu probíhaly pod vedením slovenské Muay Thai legendy Vladimíra Moravčíka, si užíval celý tým, až na jednoho. A to právě toho, kterého čekal zápas. Jakub Dohnal vypadal hodně odevzdaně, až se zdálo, že ani nechce zvítězit. Dokonce jeho tým, když byli dotázáni, přáli vítězství jeho soupeři, což se v žádné sérii ještě nestalo. Jakub a trenéři českého týmu se zase báli, aby svými nebezpečnými pákami Veličovi v zápase neublížil.

ZÁPAS

První minuta zápasu se odehrávala v postoji, kde tlačil Dohnal a pokoušel se highkicky ukončit zápas. Po oťukávání v postoji následoval úspěšný takedown ze strany šestadvacetiletého Čecha. Na zemi Veliče pomalu zpracovával údery ground&pound a pokoušel se nasadit páku či škrcení. Po dvou minutách se slovenskému bijci povedlo vstát. Dlouho se na nohou však neohřál, netrvalo to ani pět sekund a následoval další precizní takedown.  Ten se Veličovi stal také osudným. Ze spárů českého soupeře se už nedostal a necelých dvacet sekund před koncem kola byl uškrcen na rear naked choke.

Vítězem druhého zápasu se tak stává Jakub Dohnal a zvyšuje skóre českého tomu na 2:1. Příští zápas je už nyní jasný – Michal Konrád vs. Ronald Paradeiser.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here