Stipe Miocic vs Francis Ngannou o titul těžké váhy na UFC 220

To byla rychlost! Takhle záživný a atraktivní titulový zápas už divize těžkých vah hodně dlouho nezažila a my se na to ani nijak zvlášť nenačekáme. Když UFC totiž ví, co chce, jde si za tím a vše funguje bezproblémově.

Stipe Miocic bude potřetí obhajovat svůj titul s Francisem Ngannou na UFC 220, 20. ledna v Bostonu.

Francis Ngannou (11-1) jde totiž z největšího zápasu kariéry, kde knockoutoval jednoho z nejlepších postojářů a několikanásobného šampióna Alistaira Overeema. Ohromující africký rodák z Kamerunu má na svém UFC kontě 6 výher v řadě a od svého příchodu do organizace ani jednou neprohrál. Přičteme-li srdcervoucí příběh o bezdomovci a fakt, že s MMA začal někdy před 5 lety, na každý jeho zápas to klade velkou pozornost a právě ten titulový s Miocicem může být hitem. Navíc to při každém jeho zápasu prostě lítá a své soupeře ukončuje nekompromisně v prvním kole. Utkal se už s nadějným prospektem, legendou nebo 1. vyzyvatelem divizi a vždy to dopadlo stejně.

Stipe Miocic (17-2) má před sebou překonání rekordu v počtu titulových obhajob v divizi těžkých vah. Pakliže by porazil Francise, byla by to již třetí a tedy rekordní obhajoba. Svůj titul získal v roce 2016 s Fabricio Werdumem a pak ho dvakrát ubránil proti Overeemovi a Junioru Dos Santosovi.

UFC 220 už hlavní tahák ale mělo. Byl jim zápas o titul v polotěžké váze Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir. Ti se ale musí přesunout “jen“ na místo ‚co-main‘ eventu a pro nás to znamená jen jedno. Další velký a slibný turnaj, kde se bude rozhodovat o titulech těch nejtěžších vah.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here