SVĚTOVÝ BOX A ČEŠI O TITULY WBC A WBO V PLZNI

Hned třikrát se postaví domácí boxeři během sobotního turnaje v Plzni do ringu, aby si šáhli na velmi zajímavé tituly dvou významných světových organizací. Takový turnaj u nás již hodně, hodně dlouho nebyl a zároveň je třeba říct, že ani naděje na zisk třech takových titulů se snad ještě nikdy nesešly. Jak obě skvělé dívky, které kráčejí krok za krokem za splněním svých snů, tak v poslední době do skvělé formy se vracející Horváth mohou doma opravdu zazářit.

fabiana

Nejprve se v titulovém utkání představí „Andělská pěst“ jak zní až romanticky laděná přezdívka Fabiány Bytyqi. Ta se zatím jako neporažená s bilancí 6-0 potká s Teodorou Bachevou, kterou již jednou těsně porazila na body. V odvetě do, které se Bacheva dostala jako záskok budou obě děvčata bojovat o světový WBC „youth“ pás.

lucie

Následně se mohou diváci těšit na Lucii Sedláčkovou, která bude bojovat o evropský titul WBO. Sedláčková 5-0-1 bude boxovat s maďarkou, která boxuje relativně často a také o pásy. Tolnai 6-4 momentálně drží pás UBO, ale tohle je samozřejmě jiná úroveň. Tolnai má dvakrát tolik kol co naše dívka, ale na druhou stranu s někým takové úrovně se maďarka nepotkala s Lucka s dvěma KO v řadě může klidně pomýšlet nejen na titul, ale i třetí KO.

horvath

V posledním zápase večera pak Štěpán Horváth 15-5 zkusí dobýt při svém pátém pokusu svůj druhý a nejvýznamnější titul v životě (evropský WBO). Horváth má tři KO vítězství v řadě a patří tam i zisk domácího titulu v super weltru.
Soupeř je ovšem nad míru nepříjemný. Davide Doria má bilanci 13-1-1. Nicméně jak on, tak Horváth měli stejné výsledky, když narazili na žebříčkově jasně lepšího soupeře. Ovšem Horváth je v těchto zápasech zkušenější a věřme, že i lepší. Vítězství by mu jistě otevřelo dveře k velmi zajímavým zápasům!

Celkově se fanoušci mohou těšit na 10 zápasů a lístky jsou v Plzni doslova za hubičku, když na stání se do haly dostanete již za 50kč a na tribunu za 200. I proto by návštěva snad mohla být zajímavá a atmosféra věřme skvělá!

V dalších zápasech se představí například Parlagi, Bytyqi, ale také bývalá světoví hvězda Stieglitz či Tom Schwarz, který s bilancí 15-0 roste pro velké duely supertíhy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here