Zdá se, že Thiago Santos chce svou kariéru budovat v polotěžké váze. Dříve zápasil ve váze do 84 kilogramů a pyšnil se obrovskou knockoutovou silou. V sobotu večer poprvé nastoupil v divizi do 93,5 kilogramů a zvítězil ve třetím kole technickým KO. Skvělý výkon vzbudil spoustu pozitivních ohlasů, avšak sám Santos s trvalým přesunem do těžší divize zatím váhá.

„Anders není polotěžká váha. Tento souboj jsem zkusil, abych poznal, jak se budu cítit v polotěžké váze a bylo to v pohodě. Byl jsem unavený, ale to je v tak intenzivním souboji normální. Cítil jsem se dobře a pořád věděl, co se děje. Poznal jsem velkou sílu v úderech, ale byl jsem trošku pomalejší. Sedneme si s mými trenéry a uvidíme, co bude dál“.

Santos prozradil, že cítí mnohem zdravější a silnější, když nemusel před zápasem shazovat deset kilogramů.

„Mé údery jsou tvrdší a i já sám se cítím odolnější. Přijal jsem pár tvrdých ran a necítil jsem je. Ve střední váze se kvůli shazování nikdy necítím stoprocentně připraven. David Branch mě porazil KO a přitom to není žádná knockoutová mašina. Schytal jsem úder a byl jsem otřesený. V sobotu soupeř natrefoval pár dobrých ran, ale se mnou to neotřáslo, což je dobré znamení. V této váze jsem tedy nejen silnější, ale i odolnější. Rozebereme všechna pro a proti a pak se uvidí, jakou cestu zvolíme“.

K souboji Santos vs. Anders původně nemělo vůbec dojít. Hlavním tahákem turnaje měl být souboj Teixeira vs. Manuwa, oba zápasnici z důvodu zranění nemohli nastoupit. Santos přijal souboj v polotěžké divizi, avšak jeho fyzické dispozice hrají proti němu. Se svými 187 centimetry není zrovna vysoká polotěžká váha, a to se může v soubojích projevit. Takový Jon Jones by v případném duelu měl jistě na vrch jak výškově, tak především váhově.

„185 liber zvládnu jako nic, ale problémem je regenerace. mé zdraví je důležité a nebudu brát ohled, jak vysocí jsou Jones nebo Gustafsson. Pokud ale budu zdravý, čekala by je náročná bitva. Zároveň doufám, že se Jimi Manuwa dá rychle do pořádku a k zápasu dojde. Prosinec by byl ideální. Chci zápasit v polotěžké váze s borci, kteří jsou větší než já. Manuwa na mě může zatlačit, protože je opravdu silný. Když to na mě bude moc, vrátím se do střední divize. Uvidíme, jak se to vyvine“.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here