TUF 25 Finále: PREVIEW, video z vážení a tipy

TUF 25 Finále: PREVIEW Hlavní karty

Dva turnaje UFC v jeden víkend? ANO, tohle je Fight Week. Pátek, respektive ráno z pátku na sobotu (4:00 Nova Sport2) bude věnováno prvnímu turnaji a zároveň finále série The Ultimate Fighter 25 (TUF 25). I když na kartě nevidíte až tak známé jména, jedná se většinou o mladé talenty, debutanty v UFC a celkově naděje budoucnosti. Ti všichni dostanou prostor předvést se na velkém turnaji v centru dění Las Vegas.

Hlavní karta

Marcel Fortuna (7-0) vs. Jordan Johnson (9-1)

Oba čeká druhý zápas za UFC. Oba svůj první vyhráli. Fortuna překvapil knockoutem veterána Hamiltona, za který si rovněž vysloužil bonus výkon večera. Johson v prvním zápase porazil Henrique da Silvu na body.

Tip: Fortuna

Brad Tavares (14-4) vs. Elias Theodorou (14-1)

Tavares měl vydařený začátek své kariéry UFC. Vyhrál 7 z 8 zápasů, až pak ho zastavil Yoel Romero. Od té doby už se mu zase tolik nedaří a střídá prohru s výhrou. Jeho soupeř Elias Theodorou má určitě nejlepší hřívu z celého UFC a také skvělé fyzické proporce. I když jeho výkony nikdy nebyly nijak ohromující a spíše zápasy vyhrává na body, tak má za sebou 2 výhry a je blízko TOP 15 střední váhy.

Tip: Theodorou

Jared Cannonier (9-2) vs. Nick Roehrick (7-0)

Atraktivní bojovník polotěžké váhy Jared Cannonier, který minule v “grapplerském“ zápase nestačil na Glovera Teixeiru. Nyní otestuje debutanta Roehricka, který je sice neporažen, ale kvalita soupeřů nebyla zdaleka taková, jako v UFC. Cannonier a jeho styl boje se vždy dobře sleduje. I při své velikosti se dokáže rychle pohybovat a skombinovat to s kvalitním boxem.

Tip: Cannonier

Marc Diakiese (12-0) vs. Drakkar Klose (7-0-1)

Představí se jeden z nejnadějnějších bojovníků současné doby UFC. S třemi vítězstvími v řadě Diakiese pomalu stoupá a bojovníkům v divizi lehké váhy nahání strach. UFC si je jeho potenciálu dobře vědomo a patřičně s ním i nakládají. Nic nechtějí uspěchat a nedávají mu žádné elitní soupeře a Marc má tak šanci zlepšovat se každým zápasem. Minule na UFC FN v Londýně svého soupeře totálně zničil a vysloužil si bonus za výkon večera a highlight KO, které jen tak nebude zapomenuto. Nyní ho čeká celkem ještě nezkušený Klose, který má v UFC pouze jeden zápas, avšak vítězný. Klose při svém debutu předvedl srdce bojovníka a velkou výbušnost. Diakiese se pyšní skvělou technikou, kopy, boxem a to vše podložené wrestlingem. Na vážení to bylo mezi oběma dost intenzivní, výměna názorů proběhla i v zákulisí. To dost dobře napovídá, že se máme na co těšit.

Tip: Diakiese (KO/Výkon večera)

Dhiego Lima (14-5) vs. Jesse Taylor (32-15) – TUF 25 Finále

Takzvané Vykoupení – což byl také název celé této série- nakonec získali Dhiego Lima a zkušený Jesse Taylor. Dhiego Lima je skvělý postojář s vynikající obranou takedownů. Hlavně ta obrana takedownů bude hrát hlavní roli, neboť na to si bude muset dávat největší pozor. Takedowny, to je disciplína, ve které vyniká Jesse Taylor. Ten dominantními vítězstvími došel do finále už v 7. sérii TUF, noc před zápasem byl ale z turnaje diskvalifikován kvůli opileckým rebeliím v ulicích Las Vegas. V této sérii si vedl úplně stejně. V každém zápase svou silou a takedowny dominoval soupeřům. Pokud se tedy Limovi nepovede vymyslet dobrou taktiku a ubránit všechny ty pokusy, čekají ho letecké dny.

Tip: Taylor

Michael Johnson (18-11) vs. Justin Gaethje (17-0)

Jedním z hlavních taháků je příchod neporaženého a dominantního šampióna WSOF Justina Gaethje, který na začátek dostává ne zrovna lehký test s veteránem Michaelem Johnsonem. Ten bude chtít smazat svůj poslední zápas, kde ho totálně přejel Khabib Nurmahomedov. Gaethje byl ve WSOF dominantním bojovníkem a očividně to pro něj byla malá organizace. Až teď se ale ukáže, jak dobrý vlastně bude na poli těch nejlepších. UFC si ho tak chce hned pořádně otestovat Johnsonem, který sice nemá nejpříznivější rekord ale je to dost nepříjemný soupeř a všestranný bojovník.

Tip: Johnson

Předzápasy

Tom Gallicchio vs.James Krause

Angela Hill vs. Ashley Yoder

C.B. Dollaway vs. Ed Herman

Jessica Eye vs. Aspen Ladd

Teruto Ishihara vs. Gray Maynard

Juliana Lima vs. Tecia Torres

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here