UFC 183 – SILVA JE ZPĚT PO VELMI ZVLÁŠTNÍM DUELU

Aderson Silva dal za celý zápas 108 úderů, což je velmi pod běžnou úroveň, ale dle statistiků všech 108 trefil, což z něj dělá rekordmana všech dob, neb ještě nikdy nikdo netrefil všechny údery v zápase na plných 5 kol.

I tato jistě nepravdivá, ale přesto oficiální bilance ukazuje, že všichni v UFC byly připraveni Spiderovi jeho návrat co nejvíce usnadnit. Na druhoustranu je fakt, že to Silva nepotřeboval a poradil si sám.

Abych Vás nemýlil, tak i já si myslím, že vyhrál, ale maximálně o tři kola, né-li o dvě, když většina byla remízových. Je fakt, že na konci zápasu vypadal Diaz hůře, ale určitě nebojoval o moc hůře než jeho soupeř.

Nejzábavnější bylo možná první kolo, kdy Diaz zkoušel opičinky na Silvu, ale ten se vyprovokovat nenechal, i když možná se mu Diaz do hlavy přece jen trochu dostal. V zápase nebyl ani jediný pokus o TD a snad jediný moment, kdy se oba dostali ke kleci. Byl to velmi zvláštní duel dvo borců, kteří se evidentně obávají toho druhého. Silva vyhrál zaslouženě a uvidíme co bude dál. U Diaze trochu chaběl jeho moment šílenství, který je tolik obávaný a Diaz se ani v pátém kole nepustil z uzdy a tudíž nemohl vyhrát.

V druhém hlavním duelu večera si diváci hodně zabučeli, když Gastelum, který podruhé v kariéře nenavážil prožil skutečně víkend hrůzy. Nejprve musel ve čtvrtek do nemocnice a nebylo jisté jestli jej doktoři pustí do zápasu. Pak nenavážil o 10 liber, což je rekord UFC, ale Woodley zápas přesto vzal. Následně se White nechal slyšet, že Gastelum musí změnit váhu z 77 na 84, neb už je to podruhé a že mu již nikdy zápas v 77kg nedá. No a na závěr předvedl nudný zápas, který jako první ve své kariéře prohrál.

Hezký zápas předvedla Misha Tate, která nejprve málem prohrála v prvním kole po bombách od McMann, ale ve druhém kole předvedla skvělý obrat u TD a následně dlouhý pokus o gilotinu, aby ve třetím již jasně dominovala a znovu tak potvrdila, že je jasnou dvojkou mezi ženami.

Co se týče bonusů, tak hned dva (výkon a submise večera) a celkově tedy 100.000 USD si odnesl za svůj výkon Brazilec Leites, který nejprve jako 11-tka střední váhy ustál tvrdé rány svého soupeře, aby jej pak na druhý pokus uspal pomocí armtrianglu. Výplata je tedy snová a možná již nikdy podobná nebude ☺
Beotsch sice v zápase „zachrápal“, ale až se opravdu probudí, tak si možná nebude pamatovat zápas, ovšem 50.000 za výkon večera mu jistě bodne.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here