UFC 208 – poohlédnutí, výsledky a bonusy

Dustin Poirier porazil Jima Millera na decision

Hlavní karta začala zápasem lehké váhy. Nutno říci, že se jednalo pravděpodobně a jeden z těch nejzajímavějších a nejatraktivnějších zápasů večera. UFC veterán Miller měl v zápase několik svých chvil, ale Poirier byl ve všem o krok rychlejší a jeho rány zasahovaly tvrději. To mu také zajistilo vítězství na body.

 

Glover Teixeira porazil Jareda Cannoniera na decision

Pro Cannoniera byl tohle velký skok, co se kvality soupeřů týče. Utkat se s 3. vyzyvatelem v divizi chtělo velkou odvahu, za to je třeba Jareda ocenit. Zkušenosti společně s wrestlingem a grapplingem bylo to, co tento zápas rozhodlo ve prospěch Teixeiry. Tomu se na začátku každého kola podařilo Cannoneira dostat na zem, a tam mu následně dominovat. V po-zápasovém rozhovoru Teixeira přiznal, že si před pár týdny zranil rameno a tudíž musel svojí taktiku přesměrovat na zem.

 

“Jacare“ Souza porazil Tima Boetsche na submissi

Překvapení se nekonalo a zápas dopadlo podle očekávání. TOP vyzyvatel střední váhy si se svým soupeřem poradil způsobem, jenž je mu totožný. Ze začátku se zápas odehrával ve stoje, kde se Boetshovi podařilo zasáhnout pár ran, ale nebylo to nic převratného. Později se Souzovi podařilo chytnout Boetschovu nohu (při pokusu o leg kick), dostal ho na zem a bylo jen otázkou času, kdy nasadí nějakou ze svých submissí. Nakonec to byla Kimura a zápas byl ukončen v čase 3:41 prvního kola. Souza se nyní (pravděpodobně) může těšit na titulový zápas s vítězem Bisping/Romero.

 

Anderson “Spider“ Silva porazil Dereka Brunsona na decision

Spider to opět dokázal. Po třech velmi těsných kolech se Andersonovi podařilo získat od rozhodčích více bodů. Pro Brunsona to byl trochu pomalejší začátek zápasu, nejspíše kvůli respektu a reputaci jeho soupeře. Tento vlažnější Brunsonův start dovolil Pavoukovi skórovat nějaké ty rány, avšak ke konci kola to byl právě Brunson, kterému se v klinči podařily pěkné zvedáky na bradu. Ve druhém kole se Brunson začal soustředit na takedowny, ale tudy cesta nevedla, neboť Anderson měl skvěle zvládnutou obranu. Ke konci třetího kola dostal Brunson Silvu na zem, ale bohužel pro něj, zde nebyl nijak nebezpečný a nepodařilo se mu nic vymyslet, což nechalo zápas extrémně těsným a do rukou to museli vzít rozhodčí. (29-28, 29-28, 30-27 Silva)

 

Germaine de Randamie porazila Holly Holm na decision

GDR se stala první šampiónkou v nové ženské divizi! Nebyl to zrovna ten nejlepší začátek a titulový zápas divize, ať už kvůli zakázaným úderům po skončení kola či slabému výkonu rozhodčího. Zápas začal pro GDR dobře. Držela si svůj postoj, byla rychlejší a oplácela Holly většinu jejich pokusů. Ve druhém kole byl zápas stále pod kontrolou GDR, což se nedá říct o jejím loktu do tváře Holly Holm po skončení kola. Ve třetím kole se Holly dařilo trefovat své rány a dostávat zápas na svou stranu. V závěrečných vteřinách kola se jí dokonce podařilo trefit tvrdý head kick, který GDR pěkně otřásl. Ta si však i tak po skončení kola neodpustila své 2,3 rány. V tzv. šampionských kolech kolech se zdálo, že má z výměn více Holly, na vítězství to ale nestačilo. (48-47, 48-47, 48-47 GDR)

 

 

Ostatní výsledky:
Belal Muhammad porazil Randy Browna na decision (30-27 x2, 29-28)
Wilson Reis porazil Ulka Sasaki na decision (29-28 x3)
Islam Makhachev porazil Nik Lentz na decision (30-25 x2, 30-27)
Rick Glenn porazil Phillipe Nover na decision (27-30, 29-28 x2)
Ryan LaFlare porazil Roan Carneiro na decision (30-26, 30-27, 29-28)

 

Bonusy:
Zápas večera: Poirier vs Miller
Výkon večera: Ronaldo “Jacare“ Souza
Diváků: 15,628
Na bráně vybráno: $2,275,105

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here