UFC 210 Preview

Zdravím fanoušky MMA, speciálně UFC, které pořádá další velkou číslovanou akci. Tentokrát nese takový podnázev ODVETA. Nejedná se o nic jiného, než odvetu mezi šampiónem polotěžké váhy DC Cormierem a uspávačem Rumblem Johnsonem. Hlavní karta je dále vyzdobená dalšími zajímavými zápasy jako Weidman x Mousasi, mladá hvězda Calvillo atd…

Tady už tradičně mé představení hlavní karty:

 

Will Brooks (18-2) vs. Charles ‚Do Bronx‘ Oliveira (21-7, 1 NC)

Hlavní kartu otevře zápas bývalého šampióna lehké váhy Bellatoru Willa Brookse a TOP 10 bojovníka lehké váhy UFC Charlese Oliveiry. Přechod šampióna Bellatoru Brookse do UFC nebyl určitě takový, jaký předpokládal. První zápas sice vyhrál na body, ale bylo to hodně těsné a nijak výrazné vítězství. V druhém UFC zápase nestačil na ALEXE Oliveiru a prohrál ve třetím kole na KO. (nutno však podotknout že se jednalo o catchweight, neboť Oliveira nenavážil). Jeho soupeř ‚Do Bronx‘ Oliveira je na tom podobně, i když se mu zázrakem podařilo udržet v TOP 10 divize, 3 z posledních 4 zápasů prohrál. Oběma tak půjde v zápase o hodně. Brooks potřebuje zapůsobit vítězstvím, pokud chce pomýšlet o stoupání v divizi. Oliveira potřebuje výhru k udržení se mezi elitou. Co se zápasu týče, Will Brooks si svou MMA kariéru postavil na silném wrestlingu a skvělé atletičnosti, postupem času se vypracoval na všestranného borce, který však spíše vyhrává na body a inteligencí, než že by ukončoval své soupeře před limitem. Naopak Oliveira je v této dvojici tím nebezpečnějším, hlavně kvůli svému efektivnímu Muay Thai a vynikajícímu jiu-jitsu. V zápase se tak bude určitě snažit donutit Brookse chybovat, ukončit ho a nedovolit mu tak opět zvítězit na body.

 

Thiago ‚Pitbull‘ Alves (26-12) vs. Patrick ‚The Predator‘ Cote (24-10)

Tohle střetnutí můžeme rovnou pojmenovat jako zápas dvou veteránů a zkušených matadorů, kteří toho mají hodně společné. Oba mají hodně za sebou. Oba měli své zápasy o titul v UFC. Alves s GSP a Cote s Andersonem Silvou. Oba je prohráli. Oba prohráli také svůj poslední zápas a oba se teď utkají proti sobě. Poté co Thiago Alves neudělal na UFC 205 váhu, vrací se zpět do welteru. Tento pokus o lehkou divizi byl vzhledem k jeho dlouhodobým problémům se shazováním váhy dost zvláštní a sám Alves pochopil, že tudy cesta nevede. Cote byl na parádní vlně vítězství, kdy ze 7 zápasů 6 vyhrál, naposledy však narazil na Cowboye Cerroneho, který ho v třetím kole ukončil. Cote je tvrdý bojovník s velmi silnými údery, které už nejednou poslaly soupeře k zemi. Alves jako většina brazilských bojovníků vyniká v jiu-jitsu plus má také kvalitní Muay-Thai. Oba se tedy budou chtít předvést a dokázat, že mají divákům stále co nabídnout.

 

Cynthia Calvillo (4-0) vs. Pearl Gonzalez (6-1)

Hlavní karta bude mít i svou ozdobu v podání zápasu žen slámové váhy. Cynthia Calvillo je bezesporu oblíbenkyní a černým koněm UFC, které jí dává jeden dárek za druhým. V UFC není v současné době nikdo, kdo by si jako nováček odbyl své první 2 zápasy na hlavních kartách, dvou pay-per-view akcí, téměř měsíc po sobě. Svůj debut v UFC Calvillo pochopitelně vyhrála, když si poradilo s Amandou Cooper hned v prvním kole na oblíbený rear-naked choke. Její soupeřkou bude debutantka v UFC Pearl Rodriguez, která má úctyhodný profesionální rekord 6-1 a šňůru 6 vítězství v řadě. Podaří se jí ale zastavit favorizovanou Calvillo? Obě jsou hlavně grapplerky a můžeme tedy s napětím očekávat, kdo koho rychleji uškrtí nebo utáhne. Za zmínku ještě stojí fakt, že Gonzalez má ve své kariéře (profi + amatérské) 10 ukončení díky submissím a všechno to byly Armbary. Nepřipomíná Vám to někoho?

 

Chris ‚The All-American‘ Weidman (13-2) vs. Gegard Mousasi (41-6-2)

Vele důležitý zápas střední divize. Kdo vyhraje, bude nejspíše jen jeden zápas daleko od titulové šance. Ještě před dvěma lety byl Chris Weidmann neporaženým šampiónem střední váhy. Poté pak přišly dva zápasy, ve kterých si nevedl vůbec špatně, ale chyboval a prohrál. Nyní chce naskočit zpátky na vítěznou vlnu a zapojit se do titulových bojů. Sám ví, že se na své cestě bude muset utkat s těmi nejlepšími v divizi. Tím prvním bude bývalý Strikeforce šampión, zkušený Gegard Mousasi, který má momentálně parádní formu a poráží jednoho soupeře za druhým, přesněji 6 výher z posledních 7 zápasů. V oktagonu nás čeká velmi taktická bitva. Oba patří mezi všestranné bojovníky. Weidman je skvělý wrestler a v boji ve stoje mu pomáhá jeho velikost a dosah paží. Proti Mousasimu to však bude mít neskutečné těžké, neboť Mousasi disponuje procentuálně jednou z nejlepších obran úderů ve stoje a obran takedownů. Sám Mousasi jako kickboxer má hodně dobrý postoj. Udržuje si vzdálenost, neriskuje a jeho údery vždy najdou svůj cíl.

 

Daniel ‚DC‘ Cormier (18-1) vs. Anthony ‚Rumble‘ Johnson (22-5)

Titulový zápas polotěžké váhy. Dlouho očekávaná odveta. Cormier má jasno. Porazit Johnsona a poté odčinit svou jedinou prohru v kariéře s Jonem Jonesem. Johnson by zase chtěl už konečně získat titul, který mu vždy o krůček unikl. Rumblovou hlavní výhodou je jeho výška a dosah paží, v čemž Cormiera výrazně převyšuje. Z prvního zápasu však víme, že si s tím Cormier dokázal poradit. Rumble sám o sobě říká, že je z něj po těch dvou letech od prvního zápasů úplně jiný bojovník a Cormier vůbec neví, co ho čeká. Tyhle slova však dělají Cormiera klidným, neboť si myslí, že se nikdo nemůže úplně změnit za pouhých 7 minut v oktagonu (to je totiž celkový doba, kterou Rumble potřeboval k přejetí 3 soupeřů). Hodně bude záležet na prvním kole, ve kterém si Cormier bude muset dávat velký pozor na Rumblovy bomby a uspávačky. Kdyby se mělo jít na více kol, bude to hrát do karet Cormierovi, který umí dobře nakládat se svou energií a když Johnsona dostane na zem, což jako olympijský wrestler dostane, přilepí se na něj jako lepidlem a bude pomalu, ale jistě ždímat všechnu zbývající Rumblovu energii. Vítěz tohoto duelu má už budoucí kroky naplánovány, a to zápas s vracejícím se Jonem Jonesem o titul. Ať už to bude tedy DC nebo Rumble, každopádně nás v neděli ráno čeká vynikající zápas, u kterého se hodně těžko určuje favorit.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here