UFC 217 Cody Garbrandt vs. TJ Dillashaw PREVIEW

UFC 217, 4.11. ze soboty na neděli ve 03:00 ráno. Nova SPORT 2

Po delší odmlce kvůli The Ultimate Fightera a zranění Cody Garbrandta jsou konečně zpět. Bojovník roku 2016 se vrací do akce a rovnou vyzve bývalého kamaráda, teď největšího rivala.

Cody Gabrandt (11-0) vs. TJ Dillashaw (15-3)

Minulý rok se Garbrandt stal z naprosto neznámého kluka šampiónem, který v zápase skoro až zesměšnil dlouholetého krále bantamové divize. Sotva se ale zbavil Cruze, už ten den se vědělo, že další na řadě musí být právě TJ Dillashaw. Ten všemi v Teamu Alpha Male nenáviděný TJ Killashaw.

Cody Garbrandt je taková menší MMA verze Mika Tysona. Napříč všemi divizemi pravděpodobně lepšího boxera nenajdete. Není nikdo v bantamové váze, kdo by měl v rukou takové granáty a vypínal podobným stylem soupeře. Průpravu má dobrou, 31-1 rekord z amatérského ringu a šampión wrestlingu středních škol.

Hrubý zápasový plán bude stejný, jako vždy. Bombami natrefovat bradu Dillashawa a ukončit ho. Pokud neklapne tohle, dost možná uvidíme (nebo se o to aspoň pokusí) šachovou kopii zápasu s Cruzem.

Bývalý šampión Dillashaw bude ale pěkně tvrdý oříšek. Původně wrestler se vyvinul do všestranného bojovníka s vynalézavým kickboxem. Nedělá mu problém vzít soupeře na zem nebo ho zběsilými kombinacemi prostě ukončit.

V zápase se šampiónem by se měl asi vyhnout takovým těm přestřelkám uprostřed oktagonu, kde by s Codym dlouho nevydržel. Můžeme čekat propracovaný taktický plán, udržování vzdálenosti nebo rychlý takedown schovaný za kombinací úderů.

Tomuhle všemu už ale jednou Garbrandt čelil. A nebojím se s trochou nadsázky říct, že Cruz je o píď lepší verzí Dillashawa. Třeba právě díky tomu se dokáže poučit z chyb, které Cruz udělal a vytvořit z toho svou výhodu.

Tak jako tak nás čeká zápas na tom úplně nejvyšším levelu dvou bojovníků v nejlepších letech a formě.

UFC 217 Joanna Jedrzejczyk vs. Rose Namajunas PREVIEW

UFC 217 Stephen Thompson vs. Jorge Masvidal – PREIVEW

UFC 217 Johny Hendricks vs. Paulo Borrachincha: PREVIEW

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here