UFC 217 Joanna Jedrzejczyk vs. Rose Namajunas PREVIEW

UFC 217, 4.11. ze soboty na neděli ve 03:00 ráno. Nova SPORT 2

Před posledním krokem k dorovnání rekordu v počtu titulových obhajob ženského UFC Joannu “The Champion“ vyzve nebezpečná Rose Namajunas. A řeknu vám jedno. Tyhle dívky se opravdu nemusí a všechny před zápasové staredowny doprovázely velké emoce, které čekají na vypuštění.

Joanna Jedrzejczyk (14-0) vs. Rose Namajunas (7-3)

Pravděpodobně jeden z nejdůležitějších zápasů pro polskou šampiónku za poslední dobu. Od prvního zisku a první obhajoby toho dlouho nebylo tolik v sázce. Pro Rose Namajunas to bude už druhá titulová šance. Ta první přišla přeci jen trochu brzo a promítlo se to i ve výsledku, kde ve finále TUF (zápase o první titul) prohrála s Carlou Esparza. Tentokrát už bude lépe připravená, ale na druhou stranu i soupeřka je o pár levelu jinde, než ta první.

Joanna Jedrzejczyk je pravděpodobně nejlepší a nejtechničtější postojářkou napříč všemi váhovými kategorie. I těmi mužskými. Nikdo dosud nepředvedl takovou dominanci a vše při obhajobách titulů, proti těm nejlepší soupeřkám (V POSTOJI!! Amen Demetrious Johnson).

Když se jí kolo povede, není problém nasázet přes 100 úderů. Toto tempo dokáže zkušeně podržet klidně po celých pět kol.

Proti Namajunas musí být opatrná hlavně v prvních fázích zápasu, kde je Rose zkrátka nejnebezpečnější. Oproti předchozím soupeřkám šampiónky je taky neskutečně chytrá a její vysoké IQ bojovnice ji pomohlo už k několika vítězstvím.

Ačkoliv je obrana takedownu polské šampiónky někde nad 80% úspěšnosti, k zastavení Rose bude potřebovat zase o něco lepší techniky a více úsilí.

Stejně jako Joanna i Rose napříč svým tažením UFC bojovala pouze s těmi nejlepšími. Vyniká hlavně, jak už bylo zmíněno svou chytrostí, vynalézavým jiu-jitsu a nevídanému zlepšení dostál i její postoj.

Jakmile Joanna zvládne i tohle. Bude oficiální královnou ženského a taky bez další soupeřky. Rose je z výčtu TOP vyzývatelek totiž poslední, kterou dosud nepřejela.

Stephen Thompson vs. Jorge Masvidal

Johny Hendricsk vs. Paulo Borrachincha

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here