UFC 217 Johny Hendricks vs. Paulo Borrachincha: PREVIEW

UFC 217 HENDRICSK VS BORRACHINCHA

Otvírákem hlavní karty UFC 217 v Madison Square Garden bude zápas bývalého šampióna welterové váhy Johny Hendricske proti prospektu z Brazílie Paulovi Borrachincha.

Johny Hendricsk (18-7) vs. Paulo Borrachincha (10-0)

Hendricsk je jedním z těch bojovníků, kteří jsou neskutečně talentovaní a klacky pod nohy si házejí spíše sami. Ne, že by to bylo nějak potvrzené, ale od doby co do UFC vstoupila USADA, organizace, která dohlíží na čistotu zápasníků a vystrnadění dopingu ze sportu se Johny Hendricsk neskutečně trápí. Ne přímo s výkony ale se shazováním váhy.

Jen v posledních čtyřech jeho zápasech třikrát prohrál a neudělal váhu. Přitom je to chlap se spíše podprůměrnou velikostí pro welterou váhu, který nedokáže splnit limit ve střední váze.

Po přechodu do střední váhy to má 1-1. Premiéra úspěšná s Hectorem Lombardem a následná TKO prohra s matadorem Boetschem.

Teď to nebude mít o nic lehčí. UFC mu doslova přiložilo nůž na krk. Buď v sobě najde poslední motivaci bojovat a dokázat, že to má stále v sobě tím, že porazí nebezpečného Borrachinchu nebo je prostě konec. Aspoň tedy se zápasy na hlavní kartě velkých turnajů.

Borrachincha je momentálně asi nejnadějnějším brazilským prospektem, který se tento rok takřka z ničeho nic vynořil z brazilské líhně talentů. V debutu za UFC si připsal KO v prvním kole a k tomu hned bonus $50,000 za výkon večera. V tom druhém se rovněž “KOčkem“vypořádal s nebezpečným Bamgbosou na hlavní kartě UFC 212, před domácím publikem.

Přednosti a cesta k vítězství

Ve svých nejlepších letech byl Hendricsk obávaným bojovníkem. Skvělý box, tvrdé kopačky na nohy a hlavně dominantní wrestling. Nebyl bojovník, kterého by nedostal na zem. V posledních zápasech to byl pořád on, akorát tak na 50% nebo méně procent. Taktika a načasování stále velmi dobré, jen už to není tak účinné a efektivní.

Jednou z dominant byla také tvrdá brada a vydrž. Z téměř 20 zápasů nebyl ani jednou ukončen. I tohle už není, co bývalo. Od roku 2016 byl ukončen dvakrát.

Celý tenhle úpadek si vyžádal změnu. Tu Hendricsk také udělal. Pro kemp na UFC 217 se přesunul do slavného gymu JacksonWink MMA v Novém Mexiku.

Borrachincha naopak řeší úplně jiné trable. A to jak se dostat do podvědomí všech fanoušků světa a k tomu vystoupat co nejrychleji na nejvyšší příčky žebříčku střední váhy.

Přesně k tomuhle by mu mohlo pomoct vítězství nad slavným Hendricskem, na hlavní kartě jednoho z největších turnajů roku v bezesporu nejslavnější aréně světa.

Stylově není co řešit. Brazilský borec má v každém zápase jediný cíl a to s nadsázkou utrhnout soupeři hlavu. Ne že by se bezhlavě valil kupředu a nedával přitom pozor, naopak. Velmi chytře, bez zbytečného plýtvání energie střídá kopy a údery pěstmi. K tomu všemu poháněn neskutečnou masou svalů a silou.

Zastaví Hendricsk tuhle hrozbu?  Dovolím si tvrdit, že pro ty, kteří nebudou sledovat předzápasy je to skvělý způsob, jak se naladit na zbytek nabitého turnaje a dostat se na MMA vlnu.

TIP: Borrachincha 2. kolo KO/TKO

3 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here