UFC 217 Michael Bisping vs. Georges St-Pierre – PREVIEW

UFC 217, 4.11. ze soboty na neděli ve 03:00 ráno. Nova SPORT 2

Návrat legendy po 4 letech odmlky proti nejzkušenějšímu šampiónovi, o váhovou kategorii výš.

Michael Bisping (31-7) vs. Georges St-Pierre (25-2)

GSP se může do knížek MMA mimo svou krasojízdu welterou divizí i tím, že jako 4. bojovník na světě bude držitelem titulů UFC ve dvou váhových kategoriích.

Zápas se při jeho ohlašování nesetkal s tak velkou vlnou nadšení, jak se očekávalo. Nikdo totiž neví, s čím GSP přijde a jestli má ještě vůbec co nabídnout. Na druhé straně Michael Bisping nebyl nikdy zrovna uznávaným šampiónem, ať už kvůli výběru vyzyvatelů – z ne zrovna elitní špičky – nebo prostě proto, že by ho kvůli jeho “kecům“ hodně lidí rádo viděli pořádně dostat.

Tihle dva si takhle velký zápas určitě zaslouží a zdá se, že si to uvědomili i ostatní. Podle slov Dany White tento turnaj dokonce trhnul 3. největší tržby za lístky v historii MSG (1. bylo UFC 205) a 1 mil. prodaných PPV. (počítáno jen v USA a Kanadě)

Goerges St-Pierrem nebyl nikdy bojovníkem s velkým potenciálem na knockout soupeře. Jeho největší zbraně byly jinde. Doslova legendární jab (přední) je tak precizní a vymazlený, že dokáže v průběhu několika kol z tváře soupeře udělat pěknou paseku. Jakmile jsou napáchány škody nebo jen cítí, že je potřeba na změnu vývoje, dojde si pro takedown. Jeho úspěšnost je 75%. Jeden z nejlepších v historii UFC.

Jak se ale tohle všechno promítne proti většímu, těžšímu, silnějšímu a zkušenějšímu Bispingovi? Ten za sebou navíc nemá 4letou pauzu a k tomu se chlubí skvělým kardiem, které by mohlo být klíčem na dlouhé a utahané Georgesovy zápasy.

Hodně těžký zápas na tipování. Prohra jednoho nebo druhého může znamenat odchod do důchodu. Na vítěze pak čeká interim šampión Robert Whittaker.

UFC 217 Cody Garbrandt vs. TJ Dillashaw PREVIEW

UFC 217 Joanna Jedrzejczyk vs. Rose Namajunas PREVIEW

UFC 217 Stephen Thompson vs. Jorge Masvidal – PREIVEW

UFC 217 Johny Hendricks vs. Paulo Borrachincha: PREVIEW

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here