UFC 218 Max Holloway vs. Jose Aldo 2 PREVIEW

Max Holloway (18-3) vs. Jose Aldo (26-3)

Uplynulo zhruba 6 měsíců a máme tady odvetu. V prvním zápase zvítězil nekompromisní král současné pérové váhy Max Holloway. Titul a 11 vítězství v řadě mluví za vše. Původně se měl utkat s Frankie Edgarem, ten byl ale kvůli zranění nucen odstoupit no a komu jinému dát šanci, než právě legendě a bývalé P4P jedničce Jose Aldovi.

Nabízí se logická otázka. Když to nevyšlo poprvé a navíc před domácím publikem, má Aldo šanci zvítězit tentokrát?

Ano, ale za předpokladu že se vyvaruje chybám z prvního zápasu a že v sobě našel pořádnou dávku motivace. Aldo sice v prvním zápase vyhrál 1. a 2. kolo, ale to spíše proto, že měl Holloway více méně vyčkávací taktiku a byl zvědavý, co Aldo předvede. Ten chlap je totiž blázen, bojování miluje, věří si a je v tom zatraceně dobrý. Podruhé by se mu to ale vyplatit nemuselo.

Aldo je rychlejší a více techničtější bojovník s často podceňovanou hrou na zemi. Holloway je ale zabiják s bezednou nádrží, který má neskutečně tvrdou bradu a pět kol by mu nedělalo problém. Pakliže chce Aldo zvítězit a dostat zpět svůj titul, musí se pokusit o ukončení v prvních kolech. Zní to jednoduše, ale není. Holloway už vydržel bomby od bojovníků jako McGregor, Swanson nebo Anthony Pettis.

Je třeba si také uvědomit, že Aldo vzal zápas pouze 3 týdny před jeho uskutečněním a neúplný tréninkový kemp může zahrát velkou roli.

Skvělé zakončení extrémně nabité hlavní karty. Začátek ve 4h na Nova Sport 2.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here