UFC 218 Tecia Torres vs. Michelle Waterson PREVIEW

UFC 218 – Tecia Torres (9-1) vs. Michelle Waterson (14-5)

První zápas hlavní karty bude zároveň i její ozdobou, jelikož se proti sobě postaví dvě zástupkyně něžného pohlaví a to rovnou z TOP 10 slámové váhy.

Tecia Torres, momentálně 5. žena žebříčku si v UFC vede více než dobře. Z 6 absolvovaných zápasů prohrála pouze jednou a to na body proti současné královně divize Rose Namajunas, s kterou je spojená i její soupeřka na UFC 218 Michelle Waterson. Ta měla ještě před střetem s Rose v UFC parádní bilanci 4-0 a kdyby tehdy Namajunas porazila, mohla se o titul na UFC 217 ucházet právě ona. To se ovšem nestalo a nyní, pokud se chce udržet v TOP 10 a přiblížit zpátky k titulovým šancím, musí si poradit právě s Torres.

Tecia Torres je držitelkou černého pásu v karate a Taekwondo, což z ní ve spojení s atletickou postavou dělá pořádně silnou postojářku. Je zvyklá bojovat ve vysokém tempu a hlavně takticky, což ostatně dokazuje osm vítězství na body a pouze jedno ukončení.

Michelle Waterson je rovněž velice schopná v postoji, ale veškerou tvrdou práci a ukončení provádí ze země. I přes svůj malý vzrůst je překvapivě silnou wrestlerkou a nedělalo jí problém házet s těžšími a většími soupeřkami. Na svém kontě má devět vítězství právě díky submisím. V postoji jak už bylo řečeno, dokáže taky ohrozit, ale proti rychlejší Torres to nebude mít vůbec jednoduché. Cestou za vítězstvím by měl být klinč, strhy a práce na zemi nebo pak precizní hlídání vzdálenosti a “střílení“ kopů z postoje.

Celkově bude tenhle střet důležitý pro celou ženskou slámovou divizi. Vítězka se může s pohodlností dostat až na jeden zápas k titulové šanci. V případě Torres, pokud předvede obzvlášť spektakulární výkon, může tu šanci dostat ještě dřív než by se čekalo. Rovněž bude zajímavé sledovat, jak si Waterson povede po nepříjemném a těžkém bití od Namajunas z posledního zápasu.

Prohra bude pro obě velkým krokem zpět a vítězství zase raketový posun nahoru.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here