Daniel Cormier (19-1, 1 NC) vs. Volkan Oezdemir (15-1)

Veškerá pozornost se strhává na Miocic vs. Ngannou a občas se zapomene, že na UFC 220 jsou ve skutečnosti dva titulové zápasy. Snad poprvé po dvou letech v tom u staronového šampiona Daniela Cormiera nefiguruje jméno Jon Jones. I ve chvíli, kdy zápasil s Anthonym Johnsonem, měl Jonese na mysli. Rok 2018 tedy může být pro krále polotěžké váhy průlomový a zároveň poslední v kariéře, jak sám naznačil. Startuje ho proti novému vyzyvateli, který vyrostl za pouhý rok.

Volkan Oezdemir je velmi nebezpečný a nechodí pro ránu daleko. Když prožil svoji první a dosud jedinou kariérní porážku v Bellatoru, na pár let se víceméně vytratil a diváci ho viděli pouze v Rusku a Švýcarsku. Poté ho podepsala UFC a nevědělo se. První zápas proti Ovinci Saint Preuxovi a vítězství. Následovala dvě KO v 1. kole a nováček roku byl na světě. Všechny tři zápasy a současně tři výhry v UFC stihl v jednom kalendářním roce a ten nový rok 2018 odstartuje okamžitě titulovým utkáním.

Na Cormierovy úspěchy se často zapomíná kvůli obsesi Jonem Jonesem. Právě on je totiž jediným škraloupem na jinak dokonalé kariéře bývalého olympionika se silným příběhem. Cormier čelil celé řadě velkých jmen a vždy uspěl, a to i proti renomovaným bitkařům v postoji, kteří by svými ranami dokázali zatlouci každého do země.

A tak na scénu přichází údery chrlící Volkan, který má 11 z 15 výher po knockoutu. Všechna jeho úspěšná ukončení před limitem přišla v 1. kole. To v sobě zároveň skýtá hned dvě nevýhody – zaprvé, Volkan nikdy nebyl v pětikolovém zápase. Zadruhé – nemusel se vůbec bránit takedownům. To se v obou případech výrazně změní.

Klíče k vítězství

Cormier je zpět tam, kde byl před dvouletou eskapádou s Jonesem. Prostě obhajuje proti kterémukoliv novému soupeři. A k této mentalitě se musí vrátit, obzvláště když na něj čeká zbrusu nová tvář v divizi a ještě takto nebezpečná.

Volkan by si určitě rád vzal co nejvíc ze studijního materiálu, ve kterém Jones systematicky ničil Cormiera údery na tělo. Tímto způsobem může šampiona vyprovokovat k nějaké protiakci, sám uhnout a vypálit tvrdé projektily. Výraznější delší rozpětí paží mu v tom také pomůže.

Cormier se spolehne na svůj prvotřídní wrestling a jakmile se mu povede první takedown, nenechá soupeře se jen tak postavit, aniž by nepřišel o výrazný kus energie do dalších minut v zápase. Právě wrestling nechutnal Volkanovi v jeho jediné prohře s Kellym Anundersonem v Bellatoru.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here