Thomas Almeida (22-2) vs. Rob Font (14-3)

Dlouhou dobu platilo jedno zásadní pravidlo – Almeida si jde pro KO výhru a bonus. Však také jeho vstup do UFC byl poměrně velkolepý – první 4 zápasy – 4 výhry, 4 ceny, 3 KO. Čekalo se na to, kdo ho vyhodí z rozjetého vlaku a odpověď se našla v květnu 2016, kdy vyrostl další talent v bantamu – Cody Garbrandt. Almeida poprvé neměl odezvu na soupeřovu rychlost a přesnost a kapituloval již v 1. kole. Na první prohru v kariéře sice zareagoval ještě tentýž rok TKO výhrou nad Moralesem a cenou za výkon večera, jenomže bylo vidět, že to na něm zanechalo nějaké stopy. Následovala druhá prohra během 14 měsíců. Přes tyto prvotní nezdary je stále velmi nebezpečným a navíc mladým bojovníkem, jinak by mu nepatřila pozice č. 10 v žebříčku.

Jeho soupeř Rob Font na tom byl v mnoha ohledech velmi podobně. Do UFC přišel jako slibný talent s dlouhou vítěznou šňůrou devíti zápasů. Odstartoval skvěle dvěma výhrami před limitem, ale jakmile přišel náročnější a známější soupeř v podobě Johna Linekera, který už mezitím začal znovu působit v bantamové divizi, byl to odlišný příběh. Stejně jako Almeida, odpověděl Font na prohru úspěchem, a to v podobě dalších dvou výher před limitem. Poslední zápas však prohrál na submisi s Pedrem Munhozem a potvrdilo se, že Font hůře reaguje, když ho protivník začne trefovat.

Klíče k vítězství

Almeida je Muay Thai divočák. 17 výher na KO z celkových 22 zápasů je naprosto jasným důkazem. Navíc dokáže vypálit na protivníka velké množství úderů. To by na Fonta mohlo platit, takže jeho reakce na nebezpečné útoky budou zásadní.

Font nikdy neprohrál na KO a je majitelem tvrdých úderů, které by mohly Almeidu trochu zpomalit. Největší úspěch by v počátku mohl mít při držení vzdálenosti a čekání na kontry či takedowny. Klid a rozvaha se při očekávaném soustavném Almeidově tlaku budou zajisté hodit.

Almeida je největším Fontovým soupeřem v kariéře. Naopak Brazilec může hodně ztratit, protože pokud prohraje, čeká ho celkem tvrdý pád v žebříčku a složitější cesta zpět nahoru.

Font chce již dlouhou dobu do Top Ten. Almeida je jeho klíčem k bráně.

Hlavní karta UFC 220 se vysílá ze soboty na neděli 21. ledna ve 4:00 našeho času na Nova Sport 2.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here