Rose Namajunas (7-3) vs. Joanna Jedrzejczyk (14-1)

Při všech bláznivých věcech, které se tento týden kolem galavečera UFC 223 odehrály, zůstal ženský velmi očekávaný zápas konstantou a díkybohu za to.

Odveta Namajunas vs. Jedrzejczyk by klidně mohla ukončovat kteroukoliv placenou akci od UFC a přestože v Brooklynu tuto poctu mít nebude, nikdo by se nedivil, kdyby fanoušci řekli, že toto je jejich hlavní tahák.

Psal se 4. listopad 2017 a kde jinde šlo zařídit jedno z nejpřekvapivějších vítězství v historii UFC, než v Madison Square Garden. Na UFC 217 padli všichni šampioni a Joanna Jedrzejczyk dokonce v prvním kole. Toto je tedy příběh s jednou zásadní otázkou – dokázala ze sebe Joanna setřást onen nepříjemný pocit, že už není nedoktnutelná? Pro tento případ existují dva tábory fanoušků – jedni věří tomu, že se v Brooklynu ukáže úplně jiná Joanna, zatímco druzí mají pocit, že se nic nezměnilo.

Nyní pro Joannu nastává zcela nová situace. Pakliže prohraje podruhé s Namajunas, pád v divizi bude daleko strmější a výstup na vrchol o dost těžší, takže přestup o váhu výš by se v takovém případě určitě nabízel a vytvářel by další zajímavé zápasy. Jenomže to jsou nyní pouhé spekulace před samotným bojem.

Jedrzejczyk nebude chtít dopustit, aby utkání bylo tak jednostranné a dominantní ze strany její soupeřky, jako tomu bylo naposledy. Bavíme-li se tedy o případné pětikolové bitvě, v tomto má bývalá šampionka obrovské zkušenosti, jelikož před TKO prohrou s Rose měla na kontě 4 pětikolové zápasy v řadě. Namajunas naproti tomu zažila něco takového pouze jednou v prosinci 2015, kdy se ji v 5. kole podařilo utáhnout Paige VanZant.

Na jedné straně tedy možnost umlčet ty, kteří pochybovali, na straně druhé dokázat, že první prohra v kariéře byla jen dílem náhody. Namajunas a Jedrejczyk v titulovém zápase – to je aktuálně nejočekávanější ženský boj současnosti a uskuteční se již dnes v noci na UFC 223.

Celý galavečer startuje ve 2:00, hlavní karta ve 4:00 našeho času.

Zveme vás na společné sledování celého večera do pražského BBQ baru Expats. Více info ZDE.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here