Za mě je tohle vůbec nejzajímavější zápas z celé číslované karty. Proč? Protože nejde předem určit ani moc předpovídat jeho výsledek a ani průběh.

Hlavním faktorem určující výsledek bude míra choutek Jacare Souzy bojovat v postoji. Někdy mu totiž přepne myšlení a místo ultra nebezpečného jiu-jitsu začne praktikovat styl kickboxera . Ne, že by v tom byl nějak špatný, stačí si vzpomenout na minulý zápas a high kick, kterým sundal Brunsona. Pokud ale bojujete s někým, jako je Kelvin Gastelum, měli byste co nejrychleji hledat cestu na zem.

Jestli je totiž talentovaný Gastelum v něčem skvělý, tak právě v boxerských výměnách. Jeho přední a zadní ve střední váze šikanovaly už několik zkušených matadorů. Naposledy to schytal Bisping. Vše dokáže podpořit kvalitním wrestlingem a hlavně rychlostí na nohou, díky které je těžké ho jakkoliv pořádně trefit.

Favoritem zápasu je díky komplexnějším schopnostem a hlavně extrémně elegantnímu a nebezpečnému jiu-jitsu Souza.

V sázce může být ale víc, než by se na první pohled zdálo. Vzhledem k titulové odvetě mezi Romerem a Whittakerem je možné, že vítěz dnešního klání půjde v příštím zápase o titul. Samozřejmě nesmíme odepisovat ani Chrise Weidmana.

Naopak prohrou můžou ztratit oba. Jacare by se díky postupujícímu věku mohl proměnit na „toho veterána“, který se bude předhazovat mladým talentům a k titulové šanci to dotáhne jen horko těžko. V případě prohry Gasteluma by to bylo další selhání proti elitní střední váze a jen by se potvrdilo tvrzení, že raději trochu omezit milované jídlo a dát naplno průchod svému talentu v přirozené welterové váze.

Zveme vás na společné sledování celého večera do pražského BBQ baru Expats. Více info ZDE.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here