UFC 225: RDA vs. Covington – Dostane Colby “konečně“ namláceno? – PREVIEW

Přechod Rafaela Dos Anjose do welterové váhy ukázal, jak skvělým a hlavně všestranným bojovníkem je. Brazilec svůj styl nijak nezměnil, pořád tlačí na pilu, ale díky absenci náročného shazování váhy, jsou jeho kombinace rychlejší a silnější. Výsledkem budiž tři famózní vítězství, které mu zařídily místo v titulovém (interim) zápase.

Colby Covington byl UFC uloven docela brzo. Na vstupenku do nejprestižnější organizace mu stačilo 5 profesionálních zápasů. Od té doby jich vyhrál osm z devíti a šňůrou pěti vítězství si zajistil titulovou šanci. Samozřejmě, velký vliv na onen raketový vzestup mělo i jeho – extrémně šílené a hloupé – vystupování či projevy, ale tím si tohle preview kazit nebudeme.

Rafael dos Anjos (28-9) vs. Colby Covington (13-1)

Podíváme li se na zbrojní arzenál brazilského bojovníka, jen těžko hledat slabiny. Famózní výhry dokázal získat ať už nebezpečným Muay Thai – efektivním z každé vzdálenosti – nebo černým pásem z brazilského jiu-jitsu. Sečteno a podtrženo, kompletní balíček.

I sám všestranný RDA je však porazitelný. Jestli je pro něj někdo nepříjemným soupeřem tak právě Covington. Matchup proti excelentnímu wrestlerovi s tvrdou bradou mu už dvě porážky zavinil. Naposledy třeba s Khabibem.

Colby Covington trénoval wrestling už od útlého mládí a sbíral s ním úspěchy kde se dalo. Dvojnásobný „NCAA All-American“ se soupeři v oktagonu hází sem a tam. Dokáže ohrozit i svým ortodoxním postojem, i když hodně lidí mu vyčítalo poslední zápas, kde byl „přeboxován“ Demianem Maiou. I v tom zápase však začal později dominovat.

Ačkoli říká, že dos Anjose sundá v postoji, stát uprostřed oktagonu a vyměňovat údery, je to poslední, co by chtěl s Brazilcem dělat. Colby se bude snažit natlačit RDA na pletivo, tam ho trochu vyždímat a pak na zem, kde přijde na řadu ground&pound.

Ať už interim nebo ne, pro oba je to obrovsky důležitý zápas. Jakmile tento ‚poloviční titul‘ totiž získáte, zaručíte si tím zápas s šampionem a taky šampionskou výplatu.

RDA se navíc může stát dalším bojovníkem, který získá pás ve dvou váhových kategoriích. Covington je stále v začátcích kariéry a určitě to není jeho poslední šance.

Budou tužby všech fanoušků vyslyšeny a dostane Colby konečně namláceno?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here