Trošku ve stínu superfightu Miočič – Cormier v neděli ráno uvidíme souboj dvou těžkých vah Francis Ngannou vs. Derrick Lewis. Vítěz duelu dostane pravděpodobně další titulovou příležitost a nás čeká souboj neskutečné síly a nejtvrdších úderů mezi zápasníky vůbec. Tento souboj bude jistě ozdobou celé karty a jedním z kandidátů na zápas večera.

Francis Ngannou je kamerunská popelka, která v MMA ke štěstí přišla. Pouhé čtyři roky poté, co se přistěhoval do Paříže a náhodou vstoupil do MMA gymu, už stál v titulovém zápase UFC. Predátor za sebou měl neskutečnou šňůru ukončení v prvním kole. UFC Performance Institute vyhlásil Francisův úder jako nejtvrdší na světě a téměř každý bojovník po takových bombách končí na podlaze oktagonu. Při své premiéře v UFC se podíval do druhého kola a tam zápas ukončil tvrdými údery. V druhém zápase se postavil Curtisu Blaydesovi, který dokázal tvrdé rány ustát, avšak v zápase mu lékař neumožnil pokračovat. Právě Blaydes volá po odvetě a v budoucnu se jí určitě dočká. Dále Predátor rozdával na potkání tvrdá KO, která pocítili i legendy Overeem s Arlovskim. Zvedák na bradu Alistara byl jedním z nejlepších v historii organizace. Titulová šance na sebe tedy nenechala dlouho čekat. UFC Ngannoua hodně propagovalo na úkor obhájce Stipe Miočiče. Nejlepší těžká váha historie ale našla na Francise recept a doslova ho utrápila v pěti kolech. Predátorovi došla fyzická kondice a bude zajímavé sledovat, jak na ní během půlroční pauzy zapracoval.

Jeho soupeř – Černá bestie Derrick Lewis je českým fanouškům velmi dobře známý. Ve vyrovnaném zápase dokázal ve třetím kole na TKO porazit českého bojovníka Viktora Peštu. Právě po zápase s Viktorem začala Lewisova hvězda stoupat a nyní patří mezi nejlepší těžké váhy na světě. Vyhrál šest zápasů v řadě. Mimo jiné porazil Roye Nelsona a KO ukončil Travise Browne. Možná trošku nečekaná porážka přišla s veteránem Markem Huntem. Lewis měl před zápasem problémy se zády, které ho bohužel provázejí celou kariéru. V dalším zápase byl zdravotně v pořádku a ukončil stále se lepšícího Marcina Tyburu. Derrick je velký srandista a všem doporučuji sledovat jeho sociální sítě. V osobním životě prokázal velké srdce a soucit s ostatními, když při záplavách v Texasu svým obrovským autem pomáhal evakuovat lidi ze zatopených oblastí. Sám o sobě tvrdí, že nerad trénuje. Dokonce řekl, že ještě nedávno trénoval pouze půl hodiny denně. Na zápas s Predátorem by to ale nestačilo a proto se začal připravovat tak, jak se sluší na pětku žebříčku UFC.

U sázkových kanceláří je jasným favoritem Ngannou. Jedna porážka nezměnila mínění a stále je považován za nejnebezpečnějšího soupeře v divizi. Jenže porážka se Stipem může mít větší dopad, než si sám připouští. Říká, že se z porážky poučil a na nedostatcích zapracoval. Z minulosti ale víme, že první porážka s bojovníkem zacloumá a často poté přichází další. Francis bude znovu spoléhat na svou obrovskou ránu a půjde za knockoutem. Uvidíme, jak zlepšil fyzickou kondici, neboť od třetího kola zápasu se Stipem měl problém stát na nohou. Slabiny v boji na zemi byly zjevné a za půl roku těžko dokázal Ngannou získat nějaký výraznější progres. A to bude právě výhoda Derricka Lewise. Lewis, ať na to na první pohled nevypadá, je skvěle atleticky připravený a velmi nebezpečný v boji na zemi. Černá bestie by neměla mít problém odzápasit tříkolovou bitvu, která se ovšem moc neočekává. Pokud si Lewis nenaběhne na tvrdý Francisův úder, dokáže ho dostat na zem a fyzicky vyčerpat, určitě není v souboji bez šance a možná se stane dalším titulovým vyzyvatelem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here